Friday, April 1, 2016

easter holiday dan kejar paper

Arini dah habis cuti. 😢😢😢😢
Tapi sekolah cuti sampai 12 April nanti. Sekolah uk ni apa ke banyak sangat cuti uolss? Kekdahnya Pahat tu bosan pulak aku tgk dia kat rumah. Aku belikan buku counting pun dia dah habis buat. Ni buku counting basic je. Adding and subtracting sampai 10. Tu yg dia dah habiskan. Tapi kena tengok la dia buat. Kalau takkk... ntah hapa2 dia tulis 6 and 6 terbalik.
Sebenarnya walaupun cuti sv tetap skype message. Reason dia sebab dia x celebrate easter in greek. Easter diorg sambut bulan lain. Lps tu dia tau akak pun tak celebrate. Merasaaaaa!. Dia bg beberapa paper suh baca. And dia upload another draft paper suh tulis. Actually akak suka cara dia, sekarang akak dah tak stress kalau dia dok message kat skype. Sebab kalau dia bg kerja tu ok la dari dia senyap je. Aritu dia busy sebulan. Akak ala2 boring je. Sebab progress xde sangat. Akak ala2 draft introduction buat matlab sikit2. Sampai aku pi jumpa dia tanya are you busy? Can we meet?
Konsep serah diri.
Baru la akak sedar yang sebenarnya kalau sv kau push kau tu sebenarnya bagus untuk progress kau ya.... ingat tu semua adik2 yg nak buat phd. Tapi jangan la kau amek sv yang suka push tapi tak bagi input. Tu nanti kau stress.

Ada uni akak buat conference tapi general. Maksudnya semua bidang campur. Akak cakap kat sv nak join. Dia cakap 'no no no no... it's too general. Concentrate on our paper'. Ok dah sv cakap kita kena dengar. Then kwn akak dok tya, kenapa x bg pegi?..
Ala mcm gila paper tak? Akak pernah kerja upm ya. Kau tau caner diorg pilih lecturer baru masuk? Kalau takat kau ada phd je xde paper mmg diorg tak pandang. Ini memang true story. Even kau ada paper pun dia tgk paper kau strong ke tak. Lepas tu ala2 buat phd 5 tahun tak nak. Nak on time....oppppssssss!
So, bila sv akak suggest tulis paper akak agree je. Sbb tu semua boleh masuk resume. Sebab akak bukan attach dgn mana2 uni. Bukan balik2 mesia akak terus boleh kerja. Kena cari kerja dulu uolsss. Akak dok risau la akak ni ada family. So kena la bg resume cantik sikit. Kalau uols dh attach dgn uni  takpe. Habis phd terus boleh kerja. Akak dok risau balik nak kerja apa la ni. Ada ke uni nak aku. Gitewww. Tapi bercita2 nak masuk UTM skudai howww? Sebab kat johor. Berangan kan PhD pun tak habis lagi.

Eh. Akak lupa nk upload gbr. Nanti lah. Byeeeee

Note: barang shipping dah sampai. Sapa2 ada order nnt bg alamat ye.

No comments:

iklan