Thursday, October 10, 2013

Rambling nonsense...Memang no sense kalau korang baca.

Well, today ada student special diskaun kat Churchill mall. 30% ya.

Nan hado lah aku beli. Bulan ni dah terhover budget sebab beli barang2 rumah. One thing yg aku regret adelah tinggalkan Pahat punya toilet seat train kat Malaysia. And kalau aku tau pampers is f**ng expensive kat sini merasalah aku bawak je dr malaysia. Pahat pakai pampers bila jalan n malam sahajork. Siang kalau kat rumah x pakai.

So terpaksa aku beli kat sini the cheapest yg aku jumpa toilet seat train tu Gbp5.99. Padahal beli kat malaysia aritu baru Rm5. Padan muka kau!

Pastu aritu dr Birm kitorg kan travel lightly konon. So bawak 2 3 helai baju sahajork. Lagi 2 large luggage tinggal kat Birm. Merasalah kau pakai baju yang sama ulang2 2 3 hari. Matila kan jumpa sv tiap2 minggu pakai baju yang sama.

Oh, sv aku kan ada previous student dia Malaysian (melayu) so everytime jumpa dia, dia dok lah puji2 ex student dia tu. Rajin bagai, banyak progress. Even until now dia still contact ex student dia and buat colaboration paper. Btw, ex student dia now is head department of **** in UTM.
Masalahnya, emak tak lah se briliant atau se rajin ex student dia ittewww..

Printing is f***ng expensive in here. 25pence per page. Terkejut emak top up Gbp20 dah habes. Yess...buying printer masuk dalam list things to buy next month.

Yesss... pahat is 3 now. Since school term started at September, and Pahat baru je masuk 3, so dia hanya boleh enroll bulan January nih. Akak dah email child care dalam uni nih. Dia kata suh isik borang and Pahat boleh masuk bulan 1. Tapi sebab akak mesken, Pahat akak masukkan 3 jam sehari je yang FREE punya. Diorang panggil FREE EARLY LEARNING for 3 to 5 years.
Kalau nak masukkan FULL DAY harga dia Gbp43. Kalau half day Gbp25. Kalau kau masukkan sebulan Gbp25x24 hari. Merasa lah kau sebulan je dekat Gbp600 kalau half day. Elaun aku lepas tolak sewa rumah pon segitu tak ke kena gadai buah pinggang kalau nak bagi enroll full day.

Hopefully he makes a good use of those 3 hours.

Now, eventhough dia tak pandai buat ayat, ada lah progress dia, banyak jugak lah. Banyak lah jugak vocab words yang dia tau. Dog, bird, fish, elephant and etc... mostly dia tau binatang as well as benda basic like nom(minum), asik(nasik), nak, nanak, adalah lagi benda dia tau tapi perlu kah type kat sini semua??. Tapi yang menyedihkan dia tak jugak tau panggil 'IBU', howww???

 View belakang rumah aku adelah chantek. Petang2 boleh tengok squirrel, bird kadang2 ada rabbit. Nak je aku tangkap sembelih.

Kalau rajin akak tangkap gambar. Tapi janganlah berharap, akak ikut mood..

Akak tengah pening nk update cv Mohd Rafi. Nak mintak kerja. Padahal nak mintak kerja cleaner je, tu pon nak kena ada cv. Susah2 kang aku mintak je jadi Tutor assistant jaga lab dengan tutorial bagai. Dapat Gbp17 per hour. Tapi ntah layak ke tak.

Matilah aku merepek malam2 buta sorang2.

Ok. Bye. Doakan Mohd Rafi dapat kerja supaya akak boleh beli purse baru. Sedih tengok keadaan purse aku yang hazab.

Selamat Menyambut aidiladha selasa ni. InsyaAllah akak ada buat qurban di kemboja tahun ni. Sapa2 ada kat kemboja boleh la join...**tetiba!. Tapi ni serious. Well stok ikan bilis, dengan cili kering dah habes. Perlulah aku suruh adik aku pos.

Ok. Kali ni betul2. Bye!


5 comments:

Umie a'iesya said...

Kak Ilot! dah lepas ke Kemboja ek, hehehehe, Selamat Hari Raya Qurban!

DeLancrettLurpak said...

weh, ko pakai brand pampers ke kat sana? Pakai nappy brand tesco la weh, murahss..

monstorious wife said...

Dr Mimah : Merasa aku pegi tesco cari. Sini tesco xde yg besar ado tesco express sahajork.

DeLancrettLurpak said...

suatu hari yg hening nanti, ko carik la Tesco Metro atau Tesco Superstore, dkt HOVE Tesco SUPERSTORE ataupun SHOREHAM-BY-SEA Tesco EXTRA (aku siap carik tuk ko) boleh shopping baju murahs2, aku suka pakai baju tesco sbb murahs dan tahan lama kalu ko compare dgn Primark, hahahahaha

hOtMaMa said...

ko jng kelakar sangat bole tak.. hadoi.. gelak sorang2 aku!

iklan