Wednesday, October 9, 2013

Here in Brighton!

Sebab seminggu dah berada kat Brighton ni, jadi akak pon berjalan2 dibandar Brighton. Fyi, bandar Brighton memang betul2 tepi laut. Dari town tu kau jalan kaki sahajork.

Walaupon sebenarnya tujuan utama adalah mencari butcher halal, kedai jual asian food dan juga tupperware bukan chap tupperware tapi tupperware.

Yela, sebab aku x nampak senior nak tanya kat mana benda2 tersebut dijual. So, kena lah discover sendiri. Tiket train return adalah Gbp3.30. Tiket bas kemana2 sahaja tapi ada 4 bus je boleh naik adalah Gbp3.50. Pahat free.

So sabtu iaitu hari kejadian kitorg naik bas sahajork. Mula2 pegi Elmgroove. Pegi Turkish Market, ada jual sosej halal. Sos maggi halal jakim. Pastu pegi sainsbury sebab kadang2 supermarket pon ada Halal. Tapi xde di Elmgroove.

So kitorg decide pegi Asda kat Brighton Marina jauh sket lah. Naik bas 30menet. Jalan berbukit bukau. Gila hebat pakcik bas bawak.

So jalan2 kat Brighton Marina.

Xde apa sgt kecuali kalau nk bawak shopping ada outlet kecik kat situ. Tapi budget tak mengizinkan.

Pastu pegi asda beli ayam 2 ekor. Beef xde. Yang ada mutton and lamb. Boleh lah belasah je.

Pastu naik bas pegi jalan2 ke town pulak nak cari asian shop. Nak cari kedai jual lemongrass, kicap, ikan bilis semua.

Masuk kedai Chinese xde jual. Pastu google ada thai market, sekali je pergi xde. Yg ada thai restaurant.

Dah tu. Pegi jalan2 ke pantai Brighton. Pantai dia berbatu ya. Akak pernah pegi masa degree tapi dah x ingat lah pulak.

Itu yg pakai baju biru adalah Afiq. Dia lah selalu jalan2 dengan kitorg kat sini.

Kasut dia berlubang. Tapi dia kedekut nk beli kasut baru sebab dia kira2 convert ke duit malaysia Mahal katanya. Last2 dia beli kasut topman Gbp22.

Ha ni  Mohd Rafi dah insaf dan sedar yang dia berada di UK dan cuaca sejuk. Actually tgh hari memang panas pun. Masuk petang baru sejuk.

Hmmmm....oklah. Emak ada meeting dgn sv jap lg. Matilaaaa thesis x habes baca lagi... T_T....


iklan