Thursday, August 16, 2012

Weaning off Pahat.

Akak dah weaning off Pahat completely.

Sekarang dia dah boleh tido tanpa nak breastfeed tiap kali bangun. Bila dia bangun, tepuk2 dia tido balik.

Walaupon dia tak berapa nak minum susu tepung sangat. Aritu susu frisolac Lion punya syok dia habeskan. Aku bagi Anmum tak nak pulak. Jadi terpaksa akak campur dengan milo baru la dia minum habeskan.

Pahat juga tidak minum susu FM through botol susu tapi guna sipping cup.

Process men weaning off Pahat adelah sangat senang hokeh. Alhamdulillah.

Dia kan tak reti cakap. So dia tak pandai la mintak. Muahahaa..

Jugak, si Pahat nih tak pandai nak selak2 baju akak nak mintak susu.

Kan senang tu keje akak kannn??

Cuma bapak dia je yang over, anak nanges suruh bagi susu ngempeng walaupon hakikatnya takde susu dah.
Kalau nangis bagi susu, nangis lagi bagi susu, bila masa nak weaning off kan dia kannn??

Perangai pahat sekarang memang kusss semangat emak. Kalau nak buka dengan tenang tak boleh mesti ada nasik masuk dalam air.
Aritu aku buat kueh choc chip, 3 dulang belom bakar. Itu pon aku dok menggentel 2 jam. Dia pi terbalikkan dulang tuh.. Ya ampunnnn menyirapnya emakkk! harus kena babap sedas.

Bila dia kena marah dengan Apak, emak rasa sedih je. Kalau emak marah tak apa pulak kannn?? Keji sangat konsep.

Pandai pakai suar paras lutut je.

Paling suka main jolok2 paip kat bilik air. Pahat semakin gemok sebab asik makan je.

Nanti akak dah beli henpon canggih akak upload gambar Pahat ye.

2 comments:

arnie said...

haa.. samela dgn kite kak.. bile kite marah anak, xpe.. tp bile en.suami marah, sedey jek.. padahal kalau kite marah, dah tukar d hulk ponn.. hahahha..

ummu aufa said...

haha..cayalah pahat tolong mak buat kueh jugak=)

kannn akak?kalo bapak die marah kite sedih2, kalo kite sendiri takpe je. haha. konsep same.

p/s-nt akak amik gambar pahat beraya banyak2 ngan hp baru. Clust akak

iklan