Friday, May 11, 2012

Rezeki atau bukan

Kannnn?? konsep blog kek akak tuh ala2 hidup segan matik tak mau.
Sebabnya akak xde camera nak amek gambar2 kek.
Tapi walaubagaimanapun, alhamdulillah tiap2 minggu masih ada 2 3 order, Biasanya dari repeat customer atau member2 terdekat.

Cookies tu memang mintak mahap lah, aku memang amek order, tapi ikut suka aku bila nak buat. Keji tak?? Ni pon ada 8 balang tak buat2 lagi. Sebab cookies amek masa lama sket, leceh nak gentel satu2.

Harap dpt bersabar lah sapa2 yg order tuh.. **matila kau konsep order gaya gini.

Eh, since kawan akak F tu dapat buat phd kat sydney with scholarship, akak pon teros pose2 semangat nak buat PHD jugak.Akak memang suka verangan ni kaedahnya. Last week baru hantar borang mara padahal tarikh tutup adelah 31 march okeh. Kau ado lambat macam tuh?
Mula2 akak nan hado lah nak mengharap sangat, sbb apply pon dah short notice.
Then cari supervisor pun susah, most tak reply. Tapi kawan aku ajar kat email tu tulis, i already have funding from Malaysia Goverment.

So akak try tadi email kat sheffield, dalam 5 minit terus reply hokeh. Clust! Tapi kaedahnya, Sheffield nak first class nyehhh! Manchester ok je nak second upper tapi Supervisor mereka tidak lah mereply email ku. Kejiii!!!

Plus, tadi check mara utk status rayuan dia bilang, Gagal.

Ok. Fine. Cuba lagi tahun depan kaedahnya. Dah takde rezeki tahun nih. Kawan akak yang F tu pon 2 tahun jugak dia try.

Apa pon kalau dah rezeki untuk pegi sana lambat laut pon ada jugak rezeki. Cuma kena usaha. Kalau dah usaha tapi tak dapat, redha je lah.

Last but not least, happy 30th birthday utk kawan akak CD OWNER, dia sentap kata akak tak wish padahal akak dah sms kat dua2 nombor dia motippp tak sampai??

Henpon aku tuh memang problem sikit. Henpon skrin hijau lah katakan....

2 comments:

feeza_nwa said...
This comment has been removed by the author.
feeza_nwa said...

birthday CD owner 11 may ker? kalau yer, sama birthday ngan anjas..senang kawan2 birthday sama or dekat2 ni...senang nak ingat kaedahnya..hadiah nan ado mampu lagi nak bagi...hehehe...Happy Belated Birthday CD Owner!!!

iklan