Tuesday, March 20, 2012

rambling merapu at 3 am

Ha..tu dia, tak sedar diri minum coffee merasa tak boleh tido.

Yes, uolllss, akak memang tak boleh minum coffee before tido. Memang selamat mata aku segar bugar.

Akak nih dah berapa minggu plan nak buat kueh seri muka. Nan hado. Barang2 dah beli tapi nan hado. Pastu feeling2 nak buat opera cake pulak. Dah keluarkan egg whites, beli almond, juga nan hado.

Kalau dulu masa takde anak, terus jah buat. Ni kalau kau buat time dia tak tido memang selamat lah kek kau. Kalau time dia tido pulak, baru bunyi air paip kat sinki dah bangunn. Sensitif gila dengan bunyi.

Ye, sebab akak pon sensitif dengan bunyi. Even bunyi jam dinding pon boleh menyebabkan akak tak boleh tido. Jadi jam loceng Mohd Rafi tu aku campak keluar bilik.

Speaking of job tadi siang, lect tu call suh naik isnin nih.

Esok kena bagitau babysitter nak hantar Pahat...

Alaaa sedihnya kena hantar Pahat. Pastu akak risau kalau tak boleh siapkan project tuh. Pastu risau kalau tetiba aku tak suka job tu kannn?

Sekarang aku suka lagu FALLING by John Park. Tenang je dengar lagu tu.

Esok nak puasa ganti. Tengok status Shilla kat FB baru gelabah nak ganti.

Tadi Pahat kena marah dengan Apak dia. Marah je pon. Tapi aku kesian gila dia kena marah. Padahal kalau aku marah lagi teruk siap kena babap lagik.

Kannnn?? Kalau emak buat takpe. Orang lain tak boleh tau... Sayu hati emak.

Pahat nih dah nak 1 tahun 6 bulan tapi tak makan saman punya budak. Orang kata jangan, takde makna dia nak dengar. Makin dia buat. Mana tak kena babap.

Mohd Rafi kata emak dinasour, bukan singa hokeh, dinasour terus.

Akak harap, akak dapat kerja dengan ikhlas minggu depan. Akak juga harap akak tak malas dan juga banyak main internet dari bekerja. Biarlah gaji yang akak dapat tu halal supaya lebih berkat gituuuu..

Akak tak ckp org lain, tapi diri sendiri. Keje dulu flexible lalu menyebabkan akak suka mengular hokeh. Walaupon semua keje siap tapi mcm tak sedap hati la pulak kaedahnya.

Meh ikut CD Owner, kalau kau ajak lunch pon makan macam nak kena langgar keretapi. Pastu weekend sibuk pi kerja. Kau mampu???

Eh, tapi Mohd Rafi pon sama. Kalau ada motor2 orang pending mesti dia rasa tak sedap hati. Lalu sibuk siapkan juga.

Atau lelaki memang mcm tu? Perempuan kalau keje asik teringatkan anak kannn??

Lagi2 kalau anak sakit.

Harap2 Pahat happy kena tinggal sebab anak akak BS tu pon suka dengan dia. Dan harap2 juga Pahat nak minum susu botol. Dah sedap kan tinggal dengan emak 4 bulan direct BF jah.

I will miss you! Walaupon emak selalu marah2 dan babap tapi emak tetap sayangkan Pahat tau.

5 comments:

ZC2012 said...

gud luck kak..
syahmi pn kalau kene marah dgn ayah die, mak yg sedih..
pdhal, mak die lg la garang..
mb sbb kite yg lahirkan die, so kite je yg boleh marah..
org lain x boleh..
syahmi pny perangai pn cmtu..
yg dilarang tu yg die nak..

saidatulbadru said...

Emir baru 3bln.kalo org bkasar dgn dia maknya akan nangis dlm hati.pdhal mak dia pun ganas.huhu.

Hati mak mak mmg mcm ni

monstorious wife said...

ain : kan? Padahal emak lagi garang nak mati.

aida ; btul uolllss

Anonymous said...

woi........bukan sebab makan nak kene langgar ketapi...sebab banyak lagi keje tak sudah. nak delegate kat org lain merasaaaaaaaaa. ayu makan tenang sebb equipment die dah siap time tu tinggal nak label je. equipment kitorang sebb ada banyak kesilapan berlaku so agak kelam kabut nak modified nak fix. so manpower pulak takde. so thats not a good time dah pulak jauh lak tu. cuba kalau makan sebelah opis aku je. memang aku makan macam air tasik yang tenang.......

cik Chelsea said...

Air yang tenang, tidak menghanyutkan....

iklan