Monday, October 10, 2011

Pahat is one already!

Mula2 sekali, terima kasih buat Shilla, acik oren, aisha, fiza, filla dan kawan2 yang memeriahkan majlis harijadi Pahat yang tak seberapa tuh pada hari sabtu lepas.

Terima kasih juga buat hadiah2 dan angpow2 yang diberikan, dengan itu juga duit Pahat sudah selamat akak belikan emas dinar buat kali ke-2. ***pahat lagi kaya dari emak.

Gambar tak dapek nak upload selagi laptop belum betulkan.

So, menu hari sabtu tu adalah:

Nasi putih (akak pose2 beli beras basmati okeh)
Ayam ungkep - emak akak masak. Kalau cik sha datang harus dia hentak2 kaki suruh akak masak jugak kaedahnya.
sambal goreng jawa
sambal udang

Laksam - Abes licin.

Macaroni sup - Sponsor dari Mama Filla.


Dessert:

Red Velvet
Pavlova
cream puff
portugese egg tart - Tukang habeskan anak sedara aku Zakir. Siap suruh emak dia buat hari2 dia nak bawak bekal pegi sekolah tapi emak dia nan ado oven. Howww??
Agar2 - Sponsor dari Mama Filla jugaksss..

Air sirap - Sponsor dari Mama Filla jugakkkksss

Khemah + Pinggan mangkuk + Sudu Garpu - Sponsor dari Mama Filla lagikkk...

***matikla banyak sponsor kennn

Pastu malam2 bakar ikan keli+ ayam kampung - Sponsor dari Mama Filla lagikkk dan lagikkkk

**pengsan banyak sponsor kannn??

Kek Birthday Pahat merupakan kek american choc saiz comel 9 inci sajork.

Balik keje Mohd Rafi maki akak:

'Kek Umno boleh buat besar2, kek Pahat kecik ni je???'

Boleh gituuuu???

Dah tu kan, ada carrot cupcake aku tak keluarkan dr dalam fridge sbb tak sempat frosting. Dah tu sampai ke hari ni ada lagi kek itteww..

Nanti lah akak menumpang kasih kat laptop sesiapa transfer gambar birthday Pahat.

Tungguuuuuuuu!!

11 comments:

Liyana said...

Cepat kan Pahat dah setahun! Bestnya tgk list menu. Hebat, kecik2 majlis dah byk sponsor..hehe.. Rezeki you all kan..

shilafaizz said...

semua sedaaappppp! iols dengan tak malunye makan banyak.mwahahahah. kak, portugese egg tart sangat sedap! nak order boleh tak? tapi amik kat shah alam kaedahnye..huhu
disebabkan macam2 dessert ade sy 'terlupa' merasa red velvet lagik..rugiii sebab free! heheh
*pahat dah bukak lom hadiah myra bagi tuh? nanti boleh korek pasir tepi umah yek..hepy besday pahat.

monstorious wife said...

shilla : order kena pass kat Fiza as usual gamaknya..

Liyana : alhamdulillah.. rejekiii!

aisha said...

Ilot thank sbb jemput..
Owh itu rupa nyer ayam ungkep.. Resepi aci? Mula2 mcm ada rasa rendang tp bukan.. Tp tart tu marveles.. Kekdah nyer aufa telan portuges nya, mak telan tart nyer..

monstorious wife said...

aisha : kelakar la uolsss... Motipp aufa telan portugese sajork feeling2 ana tau boleh pegi portugese ka...

Mrs Nageb said...

Ahkak....sangat sedih tak dpt join n jumpa pahat...sorry eh...Mareesa demam sine Friday.... :(... Btw,happy birthday Pahat......Semoga panjang umur dimurahkan rezeki...

cikgaban said...

hepi besday pahat.

kak nak order la tart tu.teringin plak.

Puan Jiha said...

happy bday pahat ...jd anak yang soleh ye...ummuuahhhs

Intan and The Boys said...

happy belated birthday Farhat! eh..betulkan nama betul Pahat is Farhat? ko asik sebut pahat, pahat sampai aku lupa nama betul dia. hehe.

Bestnya semua menu. paling aku teringin ayam ungkep ok! sedapnyaaaa~

zFiELa FewRinA said...

happy bday Rossi..ha ha ha

uols, datang amek pinjam netbook kat umah i..tp antivirus nan ado..huhuhu

ummu aufa said...

TAHNIAH pahat dah masuk setahun=)
dah besar dh Pahat.hehe.
tahniah ye kak dah setel semua besday pahat,banyak nya menu.best sgt akak pandai masak giler.hehe. sy tak g kajang minggu lepas family abg lak datang kl.apepon tahniah sgt2!

iklan