Friday, October 14, 2011

Check up setahun dan chicken pox.

Haiiii... akak hadir bersama laptop pinjam... Terima kasih buat Filla!.. nanti iols masukkan anti virus yeah.

Ingat tak aritu akak pegi klinik Doc kata Pahat bukan kena Chicken Pox tapi some kind of virus??

So arini check up Pahat, akak pose2 pegi klinik Desa tu. Yela uolls klinik desa mana ado Doctor pon.. Nurse tu kata bukan chicken pox nih.. Raba2 Pahat tak demam pon..

Continue timbang.

Berat dia 10kg.

cucuk kat tangan kiri.

Hebat gila anak aku langsung tak berbunyi time kena cucuk. Menjerit tidak, melalak pon tidak.

Takde perasaan ke apa anak aku???

Kagum nurse tu tengok dia buat bodo je kena inject.

Balik aku rasa tak sedap hati tengok kaki dia dah tumbuh besar2 bijik chicken pox tu aku terus pegi klinik lagi.

Doc check temperature. demam sikit jah. 37 c.

Dia tgk bijik2 tu. Doc confirmkan yang tu chicken pox.

Dia siap pesan. Jangan hantar kat baby sitter, or bawak dia keluar kat public. Kena kuarantin kat rumah.

Dah tu, aku ada lab ptg tu pukul 1. Call Mohd Rafi suh jaga Pahat kejap sampai pukul 4.
Ko tau apa dia kata?? dia busy..

Hellooo.... ingat dia sorang kah berkerja?? merasa mak ugut2 dia baru setuju.

Dah tu aku kata pukul 1. Tapi dah pukul 1.40 tak sampai2 rumah lagi, last2 aku angkut je Pahat pegi lab..

So, kalau student2 aku tu kena chicken pox, tau la sapa bawak virus kannn???

Sorry students, I have no choice. Kalau tak, tak siap lab microP korang...

Selamat travel buat sahabat mak!! jangan lupa email mak ye kalau ada laptop murah2..!

No comments:

iklan