Monday, September 19, 2011

hai la anakkk......

Uollss... akak sentap sangatss... Skrin laptop akak pecah dikejekan Pahat. Akak pon tak sedar bila dia buat tetiba je dah pecah..
**nangesss!

CD owner kata nak tukar skrin RM800.. elloooo! baik aku beli baru. 2nd choice dia suh beli skrin PC connect ke laptop dengan cost RM200. Agak2 akak pilih yang mana??? pandaiii!!!

Next week Mohd Rafi pegi Jakarta lagi bos dia ajak(paksa). Konsepnya Bos dia tuh tek berapa reti sangat pasal barang2 moto yang perlu untuk bengkel. Jadi kena angkut Mohd Rafi. Dulu Bos dia pegi sorang merasa barang2 merepek dia beli dengan konsep murah tapi nan ado laku.

Dah tu, dulu bengkel tu ada sorang mamat ni keje sebelum Mohd Rafi keje nama dia Amir. Tapi mentang2 la bos dia tu tak tau apa2 pasal motor dia kelentong bos dia ni kaw2 punya..

Bayangkan la dapat duit betulkan moto separuh dia masuk kocek, separuh lagi dia kasik bos. Pastu resit beli barang moto pon dia selalu tipu. Kalau Bos suruh dia beli harga rm120, dia mark up jadi RM170.

Ada sekali akak pegi sana Mohd rafi suh tengok resit tuh, obviously tipu..

Well, kalau nak tipu pon beli la resit baru ke kannn... ini pegi tukar tulisan 2 ke 7, tak ke obvious???

Bayangkanla, time dia keje sorang, sebulan ujung2 duit kedai tinggal rm500 sajork?? RM500 nak buat bayar sewa kedai pon tak lepas uolllssss...

Lepas tu bila Mohd Rafi keje kat situ dia la ajar Bos tu sikit2 pasal barang motor. Harga2 semua, ajar dia sikit2 repair moto.. Pastu mamat tu sentap dgn Mohd Rafi.

Abes tu dah ko buat keje tak jujur kannn??

Ujung2, bos dia dah bengang, dia pecat lah mamat tuh. Dan pindah kedai baru. Kedai lama dia tutup.

Pindah kedai baru ni alhamdulillah sales pon banyak 30kali ganda.

Jadi, Bos dia ni pulak siang berkerja, nak kena transfer ke Kuantan.

Dah tu dia pun suruh Mohd Rafi jaga kedai tu. Menambah lagi keje Mohd Rafi. Mati la kan dari pukul 9 malam balik ntah pukul berapa pulak. Kalau gaji tak naik merasa berenti jah! cam tak berbaloi gila je gaji sekarang.

3 comments:

Mrs Nageb said...

Tetiba cite mohd rafi lebih banyak uollll...huhuhu

monstorious wife said...

kannnnn?? akak ting tong pagi isnin nih uollls..

mrs zach said...

kejiii..tajuk hai la anak..tiber kisah abg mat rafi. howw??

iklan