Saturday, August 6, 2011

Iftar ke 6.

Sebenarnya akak feeling2 malasssss banget nak masak arini. Dah la pose2 malas nak masak, masak nak keluar pegi baazar puiler.... Tapi adik ipar akak kan ada kat sini tolong akak buat kueh takkan nak bagi dia makan meggi pulak kennnn??

So akak pon masak la jugak.

Ikan gelama goreng.

Sayur sawi goreng.

Ayam halia blackpepper.

plan asal akak ialah ayam nak goreng. ikan nak masak pecel jawa tuh. Cemana ntah tetiba akak ting tong masak lain puilerrr...

Air lagi la hina gila. Ada la air soya semalam tinggal 1 cawan pastu air milo sahur tadi pagi yang panas nak mampus Mohd Rafi buat aku tak boleh minum aku simpan dalam fridge.

So, adik ipar aku, aku bg minum soya. Akak minum milo. Kau adoooo akak ipar pemalas mcm tuhhh????

Akak nak bgtau tau, sape2 yang sms, akak tak balas atau setaun baru akak balas tu jangan sentap ye, akak pose2 busy sekarang nih. Lainlah kalau uollss nak tolong akak secara free.. Nanti akak bg la resepi free gituuuuuuu...

Order2 cawangan Johor, kau ado cawangan??? Kuih2 akan dihantar insyaAllah pada 17hb nih.

Lupa lagi nak pesan. Kalau uollss call akak mcm nak mati tapi akak nan ado jawab mahupon reply jua sila jngan sentap. Tangan akak nih sentiasa lah memegang doh kuih takde maknanya aku nak kotorkan telepon sebab henpon akak touch screen.. Touch scree henpon murahan ye... Bukan i phone mahupon samsung galaxy mahupon HTC HD desire mcm henpon Cik Li.. Cik Li gadis urban berteknology tinggi harusla mempunyai gadget2 terkini... Larikkkk..!

Jadual akak time weekend nih adelah.

Lepas sahur : celup coklat almond London sebb time ni sejuk, so coklat dia cepat keras.
sampai pukul 8 atau 9 akak stop. Tido sama2 dgn Pahat.

Pukul 11 bangun rehatkan minda sebentar, tengok TV, main2 dgn Pahat. Bila pahat tido je, selalunya pukul 1, maka start la buat kueh. Sampai habis adunann. Biasanya sekali buat 4 adunan.
Kalau Almond 4 adunan boleh dapat 10 balang. Choc chip 7 ke 8 balang.

Pukul 2 kang Pahat bangun maka terpaksa bergilir2 dgn adik ipar akak jaga dia sambil buat kueh. Tu yang melambatkan keje. Pukul 5 kang abes, rehat kejap.

Pukul 6 masak. Tunggu buka. Pukul 8 sambung balik buat kueh sampai pukul 11.

camtu lah rutin weekend....ngantok. nak tido. bye.

4 comments:

hOtMaMa said...

gegehhhh sangat kan! tak pe uols.. yg penting nanti raya uols meriahhhh! hehe

monstorious wife said...

Terpaksa gigih kakkkk... kalau kaya dah lama duduk diam je kat rumah tak payah penat2 mcm nih.

S-N-B said...

salam, giveaway cloth diapers baru dilancarkan. jemput join at
http://nurbaiya.blogspot.com/2011/08/aku-buat-giveaway-nihmai-la-join-ramai.html

monstorious wife said...

Uollss... tu tak jumpa pun kat FB,

iklan