Monday, December 5, 2011

Pemalas punya orang!

Seriously shit, dah nak masuk tahun 2012.

Akak tak carik keje lagik uollss... Akak confuse apa akak nak buat lepas nih.

Akak ingat nak buat keje sendiri jah sebab akak x nak duduk kat opis mengabeskan duit company lagik dah.

Tengok nih time bekerja boleh main fb dan blog. Sudah tak berkat disitu kannn??

Kalau keje sendiri suka hati la nak main FB ke apa..

cuma... Duet cukup kahhhh????

Semalam Mohd Rfai tanya, 'Nanti u dah tak keje cemana eh? Sapa nak bayar utang2 tu semua?'

Buat masa ni akak malas nak fikir uolllssss...

AKak dalam kepala memang nekad nak buat catering jah.

Tapi ada pulak, orang yang demotivated akak seperti suruh carik keje dulu, bila bisnes dah stabil baru buat full time bisnes. Masalahnya, akak nak tanya,

Boleh kah catering nak buat part time??

Nak tak nak kena buat full time. Lagipon akak dah takde hati lah nak keje dengan orang, takut akak meraban2 perabih duit company sajork. Dapat dosa uollss.. Dah la akak suka datang lambat. Keji sangat disitu!

Lagi best kalau boleh duduk rumah sajork jaga anak. Tapi kewangan tak mengizinkan.

Jangan suruh aku jaga anak orang lagi la harapan okeh.. Anak aku pon dah kelam kabut aku nak buat keje rumah. inikan pulak nak jaga anak orang.

Nasib baik ada sikit simpanan duit boleh la bertahan untuk sebulan dua.

Lepas tu mari gadai buah pinggang...**matilah..

Owh... catering yang entry kat bawah ni, akak tersalah baca email. Diorang nak food tasting semua menu yg akak buat tuh..

Rasain!!!!


So, azam akak tahun 2012 adelah.

Nak kaya. Kalau boleh nak simpan duet 4k sebulan.

Tinggi sangat angan2 kau kannnnn????
Verangan kan indah uolllsssss...

3 comments:

acik oren said...

boleh la kak buat catering tu,
jangan risau.
yakin boleh!

fuad ansari said...

online bisnes..

cadangan saje.. (",)

ummu aufa said...

insyaAllah, lama2 pasti bisnes akak maju, it's ok to have a dream bcoz dream is a motivation^^ go go!

iklan