Tuesday, November 8, 2011

Be careful what you wish for!

Seriously, time akak amek tempahan kueh raya berlambak2 aritu akak cakap,

'Biarlah Pahat jalan lambat sikit, nanti senang nak amek order orang. Nanti dia dah jalan susah nak jaga'

Memang tuhan makbulkan okeh sebab dah setahun sebulan nan ado berjalan. Nan ado berdiri lepas tangan. Merasa la kau.

Ari ni aku dapat call offer untuk buat catering kat Cyberjaya.
The problem is, diorang nak WESTERN menu. And aku kena bagi diorang quotation.

Mengagau aku carik contoh quotation. Sadly, available quotation semua malay food.

Adoii... pengsan nak survey harga western food pulak..

Sapa2 yg pernah order western food sila lah bgtau akak harga yang patut.



Tadi malam Mohd Rafi belanja makan kat Mudzalifah Fried Chicken. Pastu dia bagi aku elaun LEBIH sikit bulan nih berkat keje bagai nak mati kaedahnya. Dah tu, akak tanya berapa gaji dia dapat bulan ni tak nak bgtau okeh. Motiipppp nak rahsia2??? Takut akak mintak la tuuu...

3 comments:

Mrs Nageb said...

bersabar ek..tak lama lagi jalanlah tu pahat... :)

Anonymous said...

U ols, tayah risau la.. Mak aku citer kakak aku umur 2 tahun nan ado berjalannya.. Mak aku gi doctor, doctor ckp tade apa2, mak aku gi bomoh urut bagai.. Nan ado berjalan gak.. Tgk skang, kuat nak M berjalan kakak aku tu.. Anak dia 7 bulan tu nan ado terbalik mahupun bergerak kemana2.. Asek terlentang.. Mak aku ckp sebijik perangai kakak aku..
~ita

ummu aufa said...

hehe. aufa pon bile umo setahun 2 bulan baru boleh berjalan kak. skg umi setahun 3 bulan berlari2 pulak tak larat eden nak kejor.uhuk! pahat nak lari terus tu, takpe, give him time=)biasanya kalau tak jalan lagi maknanya dapat skill lain dulu mcm bercakap ke, menari ke.hihi.

iklan