Monday, October 31, 2011

Kerja! Kerja! Kerja!

Kaedahnya tempat kerja akak sekarang sedang dalam proses menterminatekan para2 pekerja yang berstatus kontrak bulan 12 inih.

Kesian tau uollsss, dah kerja 5 6 tahun tiba2 lepas bulan 12 ko takde keje. Cemana??
Kalau single takpe lah uollsss... Ko pikir duit untuk kau je kalau tak keje boleh balik kampung duduk rumah parents kejap. Kalau dah kawen ada anak cemana??

Mana nak bayar rumah, kereta, utang2 lain semua? Bil bagai... Anak2 lagi... Kesian kannn??

Pastu kan, akak dengar2 Uni yang dekat dengan MidValley itteewww lagi lah uollss... semua Tutor diterminatekan... merasa kannnn??

Eh, takpela kitorg ni pon jawatan SEMENTARA... suka2 dia lah kannnn?

Eh, cakap orang padahal aku pon sama kannnn??

Ala... akak pon risa jugak lepas bulan 12 nak keje apa. Tapi akak malas nak pikir bolehhh??

Buat je la keje apa2 asalkan halal konsepnya.

Lepas bulan 12 pada mana2 company yang memerlukan catering sila contact akak tau.

Akak dah register dah business catering akak..

Mohd Rafi lagi best, confident2 je business catering akak berjaya kaedahnya.. Padahal satu contact company pon akak nan ado... **matila haku!

Doakan akak berjaya yah!! Ameeennnnnnn....

4 comments:

mrs zach said...

ameen. uols kat dh ada contact beso dgn umno putrajaya. semoga sukses uols. tu link kuat tu ok. kalau nk lagi best, uols register la GWGF gerakan warisan generasi felda (gitu la lebey kurang). under tan sri razali..katanya ada boleh dpt bantuan uols kalau anak2 generasi ke2 felda ni nak niaga or buat xtvt.

Mrs Nageb said...

Sabarlah ye kak...akak pasti berjaya dengan bisness catering tuh.. :)

monstorious wife said...

insyaAllah... bak kata maher zain

ain_nia said...

amin..mst berjaya pny..
mohd rafi konfiden sbb akak masak sedap..

iklan