Tuesday, December 20, 2016

pening...

Ha uols..akak dah brp minggu dok pening tak baik2 lagi.

Pegi Gp, dia kata panic attack. So akak makan ubat calm dia bagi tu kekdahnya mmg slow kan jantung tapi pening tak hilang pun.

So bukan lah panic attack konsepnya

So akak booked another GP. Gp muda nama dia Dr Emma. So akak citer kat dia semua. So dia buat a couple of test. Check telinga semua.

Then dia kata most probably akak kena vertigo from ear infection.

Dia kata penyakit ni mmg lama nak baik. 3 4 mggu baru baik.
Tapi dia akan baik sendiri
kau kena tabah hadapi diri kau yang pening2 tu.
Dia bagi ubat letak kat gum to reduce dizziness and nosyness.

Tapi akak x makan sgt ubat tu sebab akak boleh handle lagi.
And skrg pun dah ok sikit alhamdulillah.

Minggu lepas mmg worse. Siap rasa nak black out. Akak siap bg pin number bank kat Mohd Rafi just incase apa2 jadi kat akak. Laki akak pun dah risau2. haha
Alhamdulillah lepas tido ok.

Actually sebenarnya penyakit ni x boleh gerak banyak2. esp berjalan and diri lama. Memang kau pening. So banyakkan duduk or baring je.

Alhamdulillah getting better now. Hopefully akan baik  before 24th ni. Sebab akak nak pi jalan2 christmas ni!

Bye. Happy holiday semua.

No comments:

iklan