Wednesday, December 7, 2016

Ilot yg psycho.

Uolss... bahu akak ni sakit dh 2 bulan. Tapi ala2 very mild. From scale 1-10, score 1 jah akak bagi. Mmg x berapa sakit pun. Sakit especially bila carry heavy things.

Pastu aritu akak dok terbaca kisah seorang perempuan ni lepas beranak tetiba sakit2 lutut. Rupanya breast cancer stage 4 dah. Dah merebak ke tulang katanya.

Akak pun whatttttttt???? Teros esok pagi akak book appointment dengan GP + aku pon pening2 dah 2 minggu. Bila check blood pressure guna machine kat rumah ok je normal.
 Actually aku lupa nak bgtau GP yg telinga aku dah 2mggu jugak sakit sbb ala2 mcm jerawat dlm telinga. Hmmmmm

So esoknya akak jumpa GP. So bgtau GP tu yg akak ada baca pasal cancer tu. GP tu gelak je. Dia kata takdelah. Then dia suruh akak stop carry heavy things.
Untuk dizzyness tu dia suh buat appointment dengan nurse amek darah.

So book appointment esok kat nurse.

Amek darah x sampai 5 menet. Dalam 3 tube. Akak tanya kenapa amek 3 tube. Dia kata dia akan check kidney, tyroid, diebetes and white/red blood count.

Results boleh amek khamis ni. Ok.

Dia kata kalau normal reception just bgtau normal je. Kalau tak normal kena book appointment lagi jumpa GP.

Ha...keje book appointment je kerjanya.

Hopefully nothing serious lah uolss. Aminnnnn


No comments:

iklan