Tuesday, October 4, 2016

Sweet boy Farhat

Akak nak citer pasal Pahat. Pahat and farha have totally opposite character. Adik dia memang kakak kawasan lincoln okeh. Dia ala2 dont care. Kau jgn berebut brg dengan dia eh. Nanti dia cubit kau. Yg abang dia pulak sikit2 touching. Emak pulak yg kdg2 menyampah. Ko bayangkan adik dia tu lg kecik kot dr dia, dah la adik dia pompuan. Pastu adik dia tarik baju nangis... eh eh...

Tapi kalau main dengan adik dia habis main dinosor roar!roar! Pastu main mcm main dgn lelaki. Main kejar2. Main belasah2. Pitammmmm.

Tapi Farhat ni soo sweet. Kalau malam2 nak tido suruh baca doa lepas tu mengucap. Lps tu dia akan cakap. 'Good night ibu. I love you'

Aritu Mohd Rafi xde dr pagi sampai malam sebab hantar kwn kitorg balik malaysia kat gatwick. Bila dia nampak Mohd Rafi dia terus peluk pastu cakap. 'I miss you ayah!'

Kalau akak cakap akak sakit nanti dia concern 'are you hurt ibu?'. Pastu massage bahu.

Lepas tu dia memang rajin. Kalau akak masak dia amek kerusi panjat sebelah. Kdg2 menyibuk sgt org nk masak dia sibuk kat sebelah. Pastu apa org buat dia nak tolong. 'Can I help pleasee?'.. 'after you its my turn ok Ibu?'

Biasa lepas dia main dia tidy up. Katil nk tido dia kemas. Memang sebijik perangai apak kau.

Akak mmg malas eh nak kemas. Akak rajin masak sahajork. Mohd rafi mmg basuh kain. Sidai kain. Kemas rumah. Angkat kain pun laki akak jugak. Memang keje akak masak sahajork dan lipat kain baju sendiri. Baju Pahat dia lipatkan. Baju farha akak lipatkan. Kalau keluar dgn anak akak jarang pegang anak. Biasanya farhat dgn akak. Mohd rafi akan uruskan farha. Walaupun laki akak x kaya tp akak bersyukur dapat laki rajin nk mampos. Kalau makan kat luar pun dia akan bagi akak makan dulu dan dia jaga anak. Tapi skrg sbb si pompuan samseng tu dah x nak org suapkan so dia makan la sendirik. Sepah jangan citer.

Mohd rafi kata si farha sebijik perangai akak sbb suka buat sepah. Bolehhhh?

No comments:

iklan