Wednesday, June 1, 2016

Jalan2 cuti sekolah. To York and Leeds

Hi uolssss..

Minggu ni cuti sekolah. So kitorg pun bawak la anak2 berjalan. (mak bapak yang lebih berjalan). Disebabkan Mohd Rafi kerja weekend, jadi, kitorg boleh jalan time weekdays sahajork. Isnin bank holiday memang cuti. Sebenarnya nak jalan isnin tu. Tapi car hire tutup, tak boleh sewa kereta. So kitorg book kereta selasa. Pandai2 je kan padahal aku tak cuti punn.

Next, apa perlu kau buat??? Yessss, kau kena mintak cuti dengan SV.

Nasib baik Sv akak bg cuti. Hahaha. Tapi kena siapkan report dulu. Tu ayat atas2 sebelum tu akak xde la nak capture. So to make it up cuti akak hari selasa. Ahad isnin akak siapkan kerja. Send report pastu legaaaa.

Kitorg sewa kereta kat Hertz for 1 day je. Gbp22.90. Dapat kereta Skoda. Pastu kereta tu semua digital. Sikit2 bunyi warning pressure tayar x sama. Aku pulak yang pressure dalam kereta tu. Nyampah. Last2 kitorg off kan je lah. Nyampah pulak sikit2 bunyi 'ting!..ting!'

Dengan kereta dengan pompuan samseng ni. Keje dia asyik makannnn je. Kalau tak makan nanti dia sibuk nak lepaskan diri dari carseat tu. Sorry eh, kau nangis ke kau meraung2 ke, kau duduk dalam carseat tu. Kang emak kena saman satu hal pulak.

Kitorang pegi York sbb ada ex-student akak kat sana iaitu Nya. So dtg la melawat York. Tapi cuaca tak elok sgt, so xde gambar pun kat York. Lagi satu kat York sibuk buat apa???
Yeayyy...Shopping kat outlet. Hahahaha.

Kebetulan Nike ada extra sale 30% off everything. So akak beli kasut akak and kasut Pahat.
Kasut akak ni Gbp12 sahajork. Lepas tu akak beli pisau Tefal. Beli pnggan. Beli undies M&S dan sebagainya... haha

Lepas tu akak pi Leeds pulak.
Tengah nak cari Parking.

Sebenarnya pegi Leeds sebab nak makan. Sebab kat sini banyak makanan Halal. So igt nak carik kedai arab ke. Kitorg try la pegi Zam Zam restaurant. Tengok2 menu makanan indian. Sama je dgn menu kedai Mohd Rafi kerja. So, tak jadi lah makan kat situ. Untuk pengetahuan uolss, hakak ni dh tak selera tengok kari2 ni semua. Chicken bhuna ke beriani ke balti ke..... Mohd Rafi kerja hari2 bawak balik makanan, dah x larat dh makan makanan indian.


So jalan2 kejap kat Leeds city centre. Pastu pegi KFC halal.

Biasala kann pegi KFC sebab nak makan spicy wing dia. Feveret okeh. Lepas makan dah kenyang. Hakak balik lah. hahahaha

Time ni actually dah pukul 8. tapi kan summer so cerah lagi lah.

Leeds to Lincoln dalam 1jam 20 menet je. So next time boleh dtg lagi sebab Leeds bandar besar byk kedai oreintal and halal so boleh la stock up.

Btw, minyak dari Lincoln to York to Leeds to Lincoln adalah Gp20 sahajork. (Jgn convert okeh ikut brp diorg earn).

Next, summer sale kang dtg lagi York shopping kasut untuk anak sedara pulak. Kemain lagi main order2 eh.

No comments:

iklan