Wednesday, May 25, 2016

Stuck!!

Sv tanya dah start write thesis ke belom? Jawapannya belom

So 2 3 hari ni akak tryla tulis jugak based on paper yg kitorg dah tulis (belom accepted lagi- dah dekat 3 bulan oiiii). At the end aku xde idea nak tulis apa. Sv kata boleh copy paste semua ayat dalam tu. Tapi akak rasa bersalah pulak sebab ayat dalam paper tu kebanyakan ayat dia. Lepas tu mcm rasa bukan kerja sendiri. Aku terus pening.

Conference abstract dah submitted jugak. Ini akak prepare mula2. Lepas tu abes semua merah2. Lepas tu kan dia suruh masuk bilik dia tengok mcm mana dia tulis. Dia kata dia pun belajar dr sv dia dulu. So this time, akak kena belajar dari dia.

Pahat hari2 mintak spiderman bike.
'Ibuuuuu.. I want spiderman bike, pleaseeeeeeee...pleaseeeee...pleaseeeeee'
Lepas tu akak borak2 dengan Mohd Rafi, 'Nanti kita cari basikal kat carboot or charity pastu beli stiker spiderman tampal'
Pastu Pahat cakap 'I dont want spiderman sticker. I want spiderman bike'

Tunggu la nak oiiiii.. Tunggu elaun mara ibu masukkkk...

Macam ni eh perasaan emak2 bila anak mintak barang hari2. Pahat jarang la mintak barang. Selalu dia mintak pastu kita cakap xde, dia xde la mintak lagi. Tapi basikal spiderman ni dia betul2 nak sbb hari2 dia mintak. Tak sampai hati pulak nak cakap tak boleh kann.

So kitorg cakap je lah. 'I'll buy it for you later ok?'

Btw uolss... akak nak start diet sbb terperanjat timbang berat sendiri. So plan akak ialah amek heavy breakfast. Lunch makan lite2 sahajork seperti buah atau salad. Dinner pukul 4 atau 5. Lepas tu jangan makan dah. Plan tu plan lah kannn... Kekdahnya kau tu suka hot2 chicken shit. Haha.

5 comments:

arnie said...

samelah kite kak. budget betul2.
skrg ni husben sorg2 tanggung semua.
rumah, kete myvi kite, brg dapur, bibik,
susu pampers anak, sekolah tadika dieorg...
kite zero income.

sian jugak bila die tanggung segala.

lama kiteorg tak jalan mana2..
tengah gigih nk cepat siapkan thesis..
n tengah carik kerja sementara.
sebab uitm nk dpt surat senat baru amik keje.
tu pun depend on kekosongan, dieorg kate dlm 3 bulan slps submit senat.
viva pun belum. adoi.

pahat tu nanti jd org yg pandai menghargai barang, sebab die susah nk dpt. insyaallah. aminn. =)

monstorious wife said...

Akak pun sama la ni husband yg beli groceries guna duit gaji dia sbb nk byr hutang org habiskan. Lps tu pening lah sbb result baru ada 2 chapter.

arnie said...

akak result kene ade berapa chaper? 3 chapter jgk ke?
kalau 3 chapter, wahh.. lagi satu je kak.. chayok!!

monstorious wife said...

Sv akak thesis dia ada 10 chapter.. 6 chapter result. So akak bakal ikut dia la. Maybe 5 to 6 chapter result. Pengsa nnn!

arnie said...

wow! 10 chapter!
results kite pendek2, jadi boleh compile 3, 4 results dlm satu chapter.
results akak mesti panjang2..
wahhhh... sv akak mmg excellent student la.. untungla...

iklan