Monday, May 16, 2016

Farha

Eh...eh...tetiba muncul lagi...
Macam biasa la tengah tggu sv reply email. Dia busy sikit 2 3 mggu.
Last week meeting boleh dia lupa yg dia suruh aku buat optimization guna Genetic algorithm. Siap tanya aku 'Betul ke ni dia ada suh guna GA, sbb dia tak ingat lansung' Dalam english la ye uolss ni version akak dah translate.
Sabo je lah akak... Kekdahnya masa meeting 2 mggu lepas siap try guna pattern search lagi. Dia tak ingat uollsss..

Eh, akak nak citer pasal Farha kannn??

Dia ni memang ganas okeh. Aritu kan tgk video didi and friends (ni mmg feveret dia), lepas tu abang dia menyibuk menyelit sebelah dia. Dia tolak2 abang dia cakap.
'Pi....pi....piiiiii' (translation tepi lah kauuu menyibuk je sebelah aku)

Abang dia buat bodo je. Lepas tu dia tolak2 lagi abang dia. Last2 dia lempang muka abang dia. Lalu abang dia pun nangisssss. Siap mengalir air mata tu yang tak tahan. Hover sangat.

Dah tu dia cakap...'Ibu..adik hit meeeee...say sorry adik!' Dia suh adik dia mintak maap. Eh, adik kau mana reti cakap lagi.

Kalau dia reti cakap pun nanti dia cakap. 'Ada aku kesahhhh??'

Gituuuuuu...

EH, akak ada citer tak Mohd Rafi kerja kedai bangla.. Indian take away tp owner muslim. Siap pegi masjid lagi solat jemaah.  Tapi kekdahnya gaji dia selalu tertunggak. Tiap2 minggu tak cukup bagi kata xde untung sangat. Dah la bagi gaji tak ikut minimum standard iaitu GBP6.30 per hour. Dia bagi dalam Gbp4 je per hour. Report kat jabatan buruh baru tau. So tgh2 nak cari kerjaan lain lah. Akak bukan nak racist tau, tapi set2 depa ni kat mana2 memang sama okeh perangai. Sorry to say lah.

Even kalau kau dpt sv kaum diorg lebih baik kau tukar cepat. Memang sengsara.

Apa lagi akak nak citer? akak tengah risau ni kalau x sempat hantar borang submission before febuary sbb last fund mara bulan 8 tahun depan. So kena prepare siap2.

Akak plan nak pi conference kat new castle kot dlm bulan 10. Tu pon kalau abstract diterima. Yg conference ni SV akak approve sbb under IEEE. Kalau conference yg too general dia kata membazir je pegi.

Pastu akak nak citer jugak. Kenapa makin kau baca makin banyak kau tak paham?? Oh...sempat ke tidakkkkk??? Takutnyaaaaa

2 comments:

arnie said...

hahaha.. kite baru je bgtau senior kite, kenapa makin baca makin tak faham?..
makin banyak nak kene tau kan.. huhuhu...



monstorious wife said...

tau xpe arni... Pening pulak makin lama makin banyak tak paham.

iklan