Wednesday, May 18, 2016

Dining out

Bukan selalu dapat makan kat luar. Semalam, balik opis Mohd Rafi suh tunggu kat town je sbb nak beli groceries. So akak ok jah. Pastu dia ajak makan kat The Place. Akak cakap, 'Tak yah la, beli je kuey tiaw I masak kat rumah lagi jimat'
Pastu si Pahat berbunyi, "Ayahh, Pahat nk makan nasi kat situ...'

Ha... bila anak mintak tak sampai hati kannn? So makan la kat situ. Bukan selalu okeh dpt makan kat luat sebab kat Lincoln ni limited la kedai yg kita boleh makan. Balik2 order justeat.co.uk burger, kebab atau pizza. Bosan gila eh. Takde ke jual nasik2..

So kitorg order egg fried rice and feveret akak iaitu malaysian style seafood ho fun (kuey tiaw goreng seafood).

Untuk pengetahuan uolss semalamnya akak baru je masak nasik goreng, si Pahat tu eksen okeh tak nak makan. Si kecik samseng Farha tu pon tak nak makan. Siap cakap 'No...no..no'. Dia pandai cakap sikit2 sekarang okeh.

Kat kedai tu kitorg order nasi goreng telur bodo gitu je okeh dengan lahapnya dia makan. Gerammm je emak tengok.

Mohd Rafi mcm biasa tukang layan Farha. Dia ni pantang nampak ayah dia asyik nak suh pegang je. Kalau abang dia dekat2 dengan ayah dia tak bagi okeh. Suh tepi...'Pi...piiiii'
Kemain lagi ko eh? So abang dia terpaksa meminta simpati dengan emak. So dia cakap;
'Farhat like ibu, adik like ayah'

Gituuuuuu...

Kesimpulannya budak2 tu gembira sesekali dapat makan luar. Sebab kitorg memang jarang makan kat luar. Last rasanya bulan 2 masa kat Momos, Birm. Lps tu banyak order kat justeat.co.uk jah.


4 comments:

Mrs.Farhana said...

sama la uols..Darwisy tu kalau mkn luar elok je kan mkn dgn lahapnye..
padahal mak dia msk sama je kt rumah..suasana agaknye..hahahah

monstorious wife said...

tau xpe uolss... padahal bukan sedap sgt nasi goreng tu kan semata2 egg n nasik jah. Kat rumah kita masak siap letak sosej bagai xde nak makan beriya.

arnie said...

kite pun jarang sgt makan luar dengan anak-anak. sekali sekali ok la. tak larat nak makan sambil mata n mulut bising sebab anak tak reti diam. ni masing2 dah besar, tak pasti la. puasa ni mesti nk makan luar sekali. hehehe..

Umie a'iesya said...

Hai Pahat dah besarrrrrrrrr..lamanya tak tengokkkk!!!

iklan