Thursday, April 14, 2016

New harry potter book and negative people

har-loooooooo
I'm backkkk!!!

Eh...eh...nnt ada la tu cakap akak x buat kerja research akak sebab asyik update blog je kennnnn?? **true story

So akak kena mention yg akak baru je lepas run matlab sbb sv aku skype suh tambah result dlm next paper.. **perlu ya bgtau yg kau buat kerja???? nanti org ingat aku xde kerja sangat.

So, uols dah order ke buku harry potter baru??? Akak tak order. Sebenarnya akak suka baca novel omputeh. Kat sini kedai charity memang bersepah dan murah. Tapi setiap kali nak beli terfikir..
Kalau dah start baca memang tak boleh stop 2 3 hari kena jugak habiskan baca novel tersebut. Journal paper berlambak2 kau tak habis baca sibuk nak baca novel kennnnn??
So disebabkan itu akak pun sedar diri. So tak jadi lah order buku Harry potter. Nanti akak bercita2 nak tgk theater dia je kot kat London (pun belom book tiket). Tengok la nanti cemana uollss...



Ingat tak cita2 akak nak kerja kat UTM skudai. Wellll.... kwn akak ckp td kawan dia ada post doc buat belas2 paper pun kena rejek dengan UTM. Matilah nakkkkk.... Akak baru submit 1 paper tu pon taktau lagi direject ke diterima. Katanya sekarang ni ada phd pun susah nak kerja. Takpelah akak carik kerja kat negara lain. Singapore ke kannnn?? Dah dekat apa dengan johor tu.

Akak kalau boleh memang nak cari uni2 dekat dengan Johor sbb niat memang nak duduk dekat dengan Mak akak and Mak mertua. Dua2 duduk kat Johor. Yelah diorang dah tua, kalau jadi apa2 senang nak balik jenguk. Masa akak kerja kat serdang mak akak masuk spital akak x boleh tengok. Kekangan masa dan duit. So akak memang bercadang nak cari kerja area Johor je.

Tapi yang penting kena habiskan PhD dulu uollsss. Kau jangan fefeeeling sgt nak cari kerja dulu.

4 comments:

arnie said...

hahhaha.. samela dgn kite kak..
kite berkebun. org tanye, eh, ko tak siapkan phd ke? asyik berkebun jekk.
padahal kebun tu, siram pokok pagi atau petang je.
10-15 min je setiap hari. mana ade org berkebun tengahari buta.
dahla cuaca panas.

kite keluar weeken dgn anak2, eh, ko tak writing, bila nak siap?
mimpilah kalau kite update tgk wayang, masak kek bagai.

gilo! hahaha.. 24/7 phd?

**kalau dah sampai kat Malaysia, kite boleh beli buku tu guna baucer buku. hehehe..

feeza_nwa said...

beb...nak buku ni wei..hadiah birthday aku boleh?? hahahaha

monstorious wife said...

ye uolsss... tu belom kalau update tgk citer korea. Diorang igt akak ni kerja 24 jam tgk citer korea x buat research.

monstorious wife said...

fiza, boleh je. tapi aku malas preorder. nnt keluar kang aku belikan kau.

iklan