Thursday, November 19, 2015

sv saya yang gigih

Sorry. Akak busy uolssss. Kat opis x boleh nak bermedia sosial. Balik rumah kau jgn harap nak pegang laptop. Si kecik tu kerja dia nak meleset je.

Well postgrad opis kat Lincoln ni adalah see through. So does lecturer's offices. So kau boleh nampak dari luar ada sapa dalam opis tu. Berani kau tak datang opis??. Sv pulak memang jenis rajin sangat lah disini. Kejap2 datang jumpa student. Tetiba dia feeling2 free dia masuk bilik panggil meeting.
Bagus jugak sebab senang ko nak cari sv kau. Tp kekdahnya x sempat siapkan task semalam arini dah masuk tanya progress. Pitammmm.

Utk pengetahuan uols post ni dh save berminggu tp update sikit2. Matilah nakkkk.
Nak citer pasal meeting dgn sv. 1st. Kena prepare semua benda dia suruh buat. Else dia suruh kau duduk kat bilik dia buat sampai siap. At the end of the day dia yang buat programming tu. 2nd. Jangan buat programming panjang. Dia x suka. Buat simple n automatic. 3rd. Setiap kali jumpa dia akan tanya. Fazilah, do you want to see me? . Kau rasa apa kau kena jawab?? Kalau kau jawab no maksudnya dh terer sgt kah kau buat research sampai xde benda nak disscuss? So always have something in mind to discuss.

Well td meeting dari pkl 10 sampai 12. Then sambung pkl 3 sampai 5. Biasa meeting kitorg memang lama. Sebab student dia akak sorang jah. Actually dia pun busy sbb dia director of research. Selalu je ada meeting back to back dengan school lah, tesco la. Tp bila tak meeting dia panggil la hakak masuk bilik dia. Memang style sv kat Lincoln ni mcm tu. Panggil meeting on the spot. So kau kena ada dlm bilik tu. Well, akak telah membuat janji2 manis yang too ambitious utk hantar report by friday. Tp sv akak kata, ok. Send report no later than Sunday.

Sapa2 suka control system. Nak cari sv. Memang akak cdgkan sv akak ni. Sangat2 helpful. Kau tanya soalan basic mcm budak degree pun dia jawab. Tapi lepas tu kau standby email kau. Bertubi tubi notes dia bagi.

2nd sv akak pompuan. Nama dia Rebecca. Dia pun baik. Tapi akak xde urusan sgt dgn dia sbb dia buat modelling. Akak punya part modelling x sampai situ lagi. Dia ada cakap jugak, Argy*** keep you busy.

Sebagai phd student. Busy is good. Kalau kau dah tak tau nak buat apa dan banyak masa terluang tu sama ada kau dh nak grad ataupun kau x tau nk start dari mana. Well research akak pun baru settle 1 part. Risau jugak bila nak habis experiment ni.

Actually bagus sebenarnya dapat sv yang suka push kau and strict. Banyak kes akak jumpa yg sv jenis pushy n strict, student depa semua grad awal. Well yang jenis tak tahan quit awal. Yang survive tu grad awal. Sv jenis mcm ni lagi bagus dari sv yang jenis biarr je kau nak buat apa. Semua kau decide. Unless kau hebat and tau apa kau nak buat, memang susah sbb xde guidance.

Nampak tak akak merepek ke phd talk mcm good good je. Akak pun x grad lg dik nonnn. One thing about phd ni ialah nak result cepat kena rajin. Kalau uols malas mcm akak, cr sv yang garang dan pushy. Biarlah kau stress depress 3 tahun asalkan grad cepat.

See you when i see you.

No comments:

iklan