Friday, October 9, 2015

Tips menjaga jam tangan G-Shock

Uollsss...Ni akak nak share tips2 menjaga jam G-Shock. Uols mesti pernah beli kan jam G-Shock.
Masa akak zaman remaja dulu popular sangat Jam ni. Sampai sekarang pun macam2 design theyolls
keluarkan. Actually Mohd Rafi pun ada satu jam ni sebab tahan lasak kennnn. Sesuai la dengan
kerja dia...
Jam Gshock ni uols tau kan dari Casio negara jepun tu. Jam ni memang fungsi dia tahan lasak dan
kalis air. Sesuai untuk activity outdoor dan lasak. Tapi tahan lasak pun uols jangan baling ke
dinding 40 juta kali. Haros lah rosak. Motippp?? Uols kena la rajin bersihkan jam, simpan elok2 kat
tempat yang betul, lepas tu jangan malas baca manual. Ni memang perangai hakak, iaitu malas baca
manual. Sebab tu la kekdahnya jam akak asyik rosak jah.





Jam tangan G-Shock ni uols kena selalu bersihkan. Make sure jam tak kotor, yelahkan mentang2
jam tahan lasak lumpur2 daki2 kat jam pun uols tak nak bersihkan. Uols boleh bersihkan guna kain
lembut atau kalau malassss sgt kau hantar je kat cawangan G-shock berdekatan. Gituuuuuu.


Nampak gambar atas tu? Smart kann?? Ni akak nak bgtau lagi satu, kalau uols nak pakai jam ni
dalam air, kena baca dulu berapa tekanan air boleh bawak masuk. Jangan feeling2 mcm akak, dulu
akak eksen dengan Mohd Rafi jam akak boleh bawak masuk air, sekali zassssssss rosak!
Rasakannnn.
Kesimpulannya uols, baca manual disediakan dulu ok?

No comments:

iklan