Wednesday, October 14, 2015

Pahat's 5th Birthday.

So, we finally have our own house here in Lincoln. (**rental house).

Lepas 2 hari pindah Birthday Pahat. Kekdahnya rumah kitorg memang kosong. And kitorg sempat la beli meja GBP15 kat gumtree, lepas tu beli microwave GBP10 jugak kat gumtree. Lain2 takde budget dah.
Fridge pun nan hado. Mesin basuh nan hado. Basuh pakai tangan sudehhh.

Sebab dah bayar rumah dekat GBP4k, maka dah habes lah disitu.
Jadi sekarang berjimat cermat. Tggu next month la baru beli semua.

Jadi utk birthday Pahat sebab kami pun kemiskinan.. haha. Jd akak beli cupcake kat poundland sahajork berharga GBP1 for 4 cupcakes. Siap icing hokeh!




Tengok cukcake tu, not too bad for a GBP1 eh?

Btw, akak cari lilin x jumpa lalu beli lilin christmas kat poundland jugak. Nampak tak favourite kedai adalah POUNDLAND.

Pahat happy dpt cupcake tu. Sedap je akak tgk dia makan. Hahahaha

Btw, mula2 akak plan nak bake kek dia, tp oven rumah akak ni guna api nyahhh, lepas tu x boleh guna api bawah. lepas tu xde temperature setting. Antik sgt noks oven hakak. Kena beli oven lentrik lain la gamaknya

Minggu ni Pahat dh start sekolah. Sekolah depa free, hatta yuran pibg pon aku x bayar. Depa provide free lunch, so makan lah kau vegetarian sbb depa xde halal food. Padan muka Pahat. Lepas tu balik sekolah pukul 3.15 macam orang kebulur makan nasik.

Rasakannnnnn!

2 comments:

Cd owner said...

Bagusnya Rossi vegetarian. Mesti awet muda. Vegetables kat UK fresh and nanti dah besar tak memilih nak makan sayur.

arnie said...

ala kak.. faheem pun kak..
mase kite takde duit, delay 8 bulan dulu tu..
kite bake kek coklat yg senget sebelah..
tapi die happy sbb ade lilin2.. n mmg die suke kek coklat..

skrg susah..
pelan-pelan nanti.. satu per satu semua masalah akan selesai..

cian pahat kat sekolah.
dah boleh bawak bekal kot g sekolah.

chayo2 kak..
semoga perjalanan phd akak di rantauan org dipermudahkan.. aminnn..

iklan