Wednesday, March 18, 2015

Hormone

Not feeling so well this week. Setiap kali period mcm ni lah keadaannya, mesti tonsil bengkak lalu menyebabkan pinggang sakit, demam, sakit kepala dan sebagainya.

Sepanjang akak pregnant 42 weeks, x pernah sekali pon sakit ya. Batuk x pernah walaupon masa tu Pahat and Mohd Rafi selsema batuk. Akak x kena infected langsung. Demam pon tak pernah time pregnant. So I guess it's hormone!. Jangan ckp suh pregnant lg kalau x nak sakit2. Choiiiii!!!!. Anak aku baru belajar meniarap pusing2 badan oiiii.

Lepas tu menambah sakit bila stresss. Bukan stress sbb buat kerja pon tapi sebab jadi penunggu gua. Oiiii bila lah nak dpt result transfer nih.
Lepas tu sv akak email suh hantar report. Report apa aku nak hantar? Since beranak 1 keje aku x buat. Paper pon sempat baca sekali imbas tak masok dalam otak. Baru nak focus anak dah ek ek. Yang lagi sorang 'Ibuuuuuuuuu'... kejap2 kang 'Ibuuuuuuu'. Pukul 10 time anak tido dengan emak2 sekali kiokkk. So memang dalam mimpi lah kau nak bukak matlab.
So akak tell the truth je kat sv akak. Lepas tu teros sv akak x reply lagik. Mesti dia sentap sbb student pemalas. Well lgpun akak tgh cuti bersalin kannnnn? Memang semua lah akak cuti kan.

Well. Bila dok sorang2 jaga anak kdg2 terpikir pulak. 'Kalau transfer tak lulus cemana?' . Apa akak nak buat? Carik kerja lain? Dok rumah jaga anak? Buat bisness kachingggg! Duduk depan komputer sambil menjana pendapatan(Bullshit!).

You know when women had a bad feeling it turn put true!!

gituuuuuhhhhh.

Ntah uols2 semua kalau ada kerja jd trainer engineer bgtau akak.

Bye.....

No comments:

iklan