Wednesday, December 24, 2014

Married to all boys family.

Yeah.. laki akak 6 org adik beradik semua lelaki.

Sepanjang 8 tahun ni, aku rasa baru 2 kali dia bg hadiah besday. Anniversary kau jangan harap. Wish pon nan hado!.

Suprise2 gift ke jangan la nak mengharap. Sekarang ni akak dah tau, time dia ada duit ko kena mintak apa ko nak. Kalau kau nak hint2 dia suh beli matilah sampai kiamat nan hado. Nanti kan ujung2 dia cakap, 'time i ada duit x nak mintak. Sekarang dah xde'. Ha gituuuuu.

Konsep akak pulak, akak tau la laki akak bukan gaji banyak. Kalau akak ada duit apa yg akak nak akak beli sendiri je. Skrg sebab akak x berkerja kena la mintak. Seperti baju nursing dress entry bawah ni. Tu akak mintak sebab susah payah beranakkan Farha. Yela...kang akak mintak henbeg pradah matila memang x dapat.

Laki kau pernah bagi bunga? time bercinta ke time dah kawen ke?? Laki akak nan hado sekali pun ya... pitammmsss!

Mohd Rafi memang bukan sweet dengan bini dia. Tapi dengan anak2 dia. Kalau keluar memang jarang la akak pegang anak. Masa pahat jugak farha ni, jalan2 memang dia yang dukung. Akak memang x pernah dukung kalau dia ada.

Baby lepas kuar hospital akak x mandikan sbb takut. Yang mandikan baby sampai seminggu adalah apak dia. Lepas tu mak aku pulak. Hahahaha. Akak mandikan selepas 10 hari.

Time makan, memang dia akan suruh akak makan dulu. Dia jaga anak. Mesti ada org ngumpat aku, bini makan sedap2 laki jaga anak.. Kennnnnn?

Kat rumah mmg selalu dia yang basuh and sidai kain. Akak tukang lipat tu pon selepas 2 mggu. Larikkk. Yang tukang sapu rumah dan kemas pun dia. Akak masak basuh pinggan jah.

Kesimpulannya lelaki yg semua adik beradik lelaki ni memang x sweet langsung. Tapi independent buat keje rumah.


1 comment:

Cd owner said...

Tuah ayam nampak di kaki. Tuah manusia siapa yang tahu. untung dapat suami rajin kemas rumah dan ko rajin masak. Balance kot. Bunga? 3 hari dah layu. Pastu bila kering semak rumah. Dahla setangkai ros rm2.50. setangkai ros sama dengan setangkai bunga kantan. aku lagi suka bunga kantan. Wangi dan sedap. nak dia jadi romantic pi bawak dia gi uk sana. bunga murah2.

iklan