Tuesday, June 17, 2014

20 weeks detail scan

Musim malas buat correction telah tiba. Larikkkk! Mentang2 la sv cuti kennn, kau pon sama malas.

Semalam pegi hospital, scan 20 weeks.
Bawak Pahat sekali naik bas.

Pahat ok je, Behave. As long as dia x nampak budak2 baya dia, dia diam je. Kalau dia nampak mula la dia sibuk jd peramah ajak main.

Appointment 1.25pm. Tapi akak sampai lambat uolss sbb time summer ni jadual bus dh lain akak x tau pkl brp bus pi hospital tu sampai.

Sampai pukul 1.35pm. Tapi xpe pun sbb selalu turn mmg lambat 30 menet. Pi register, pastu Pahat duduk diam. Pastu 1.50 sonographer panggil. Masuk bilik scan.

Dia tanya, 'Do you want to know your baby gender?'

Akak jawab,' Yes please, if u can see it'

So mula2 dia check otak. Pastu check heart.
 Btw, Pahat excited gila dpt tgk baby scan. Haha...sampai ke rumah dia tunjuk perut dia ada baby. haha

Kidney, ok. fingers, bone semua ok. vessel cord. ok.

Sebab ni scan detail, amek masa sikit. Dalam 40 minit. Tambahan lagi baby x reti duduk diam. So sonographer tu x dpt view yang tepat, so dia kena dok pusing2 berapa kali.

Kesimpulannya dia scan beberapa kali dia cakap, ' Oh, i can see your baby's gender. Can u see it?'

Aiyooo mmg la akak x nampak kaedahnya.

Tapi dia bgtau, 'It's a girl !'

Pastu cakap kat Pahat, ' U r going to have a sister'

Pahat dia gituuu je lah. Dia bukan paham sgt.

Overall everything was fine. Cuma plasenta kebawah sikit. So dia suh dtg scan lagi on 36 weeks.

Akak request print gbr baby, tp sonographer tu x dapat gambar muka yang cantik. Sbb baby x duduk diam. Keje bergerak je. So dia print mana yang termampu and bagi free je gambar tu. X yah bayar. Hahaha...

 Gambar baby sedang mulut ternganga. Bolehhhh???

Now i know it's a girl kannn, apa lagi, balik rumah bukak website mothercare cari baju pink. H&M kids pon baju chantek2... Amboiiiiiiiii

No comments:

iklan