Saturday, April 12, 2014

Spring!!!

Yes... my favourite season is coming.

Akak suka spring sebab akak suka bunga2 tumbuh. Cantik!

Ni daffodil kat area uni je. Daffodil ni jangka hayat sekejap je. Sebulan kang dah layu bunga dia.

Ni pahat main slide. Nampak muka mcm nk nanges sebenarnya dia gembira. Sampai aku x larat balik sekolah asyik nak singgah taman permainan je. Pulak tu memang kena lalu situ. Merasa!

Td pagi hantar Pahat pegi sekolah saing pulak dengan kawan dia dari Brazil nama Loisa. Dia jerit nama pahat.
'Farhat!!!'

Pahat tengok terus dia excited pegi kat Loisa pastu peluk dia. Hover sgt anak aku.

Arini sekolah dia bagi daffodil bulb ni suh tanam. Pastu bg diari skali suh tulis update tentang daffodil yg ditanam tu. Tangan emak kau ni memang la tanam pokok mati. Tup tup tulis kat diary pokok x timbul2. Howww??

Nanti akak amek gambar kalau2 hidup kan pokok tu.

Semalam health visitor dtg check progress Pahat. Dia ada bawak mainan and analyse pahat. Lepas tu semua benda yg Pahat buat dia bg markah pastu dia kumpulkan.

Kesimpulannya psychomotor and locomotive skill dia xde masalah. Tapi kena check hearing and speech dia. So dia akan refer ke speech theraphy and buat hearing test skali.

Nampaknya ulang alik spital je keje mak bapak kau. Yg emak check up pregnant. Yg anak speech theraphy. Yg bagusnya diorg mmg dah siapkan appointment siap2. Xde la tunggu lama. Paling2 pun 30 menet lepas waktu appointment.





2 comments:

arnie said...

kak.. kat hospital serdang pun appoinment jgk, tp tetap kene tggu 2 jam.. rupenye satu slot ade 2 org.. pastu ade pulak yg dtg appoinment lambat, diutamakan. ceh.

kat az-zahrah pun, pernah buat appoinment nk check 3d la konon.. mase arief fahmi dolu2.. sekali rupenye ramai org yg tak paham ape itu appinment, dtg lambat, pastu didahulukan.. tggu 3 jam! pastu lg kene sound dgn nurse n doktor, pregnant kene byk bersabar.. selawat.. *geram

Cd owner said...

Saya pun suka Spring...Silalah pergi cari bunga bluebell. Hamparan bunga bluebell saujana mata memandang. Pergi dengan Adong oi oi...Waduhhh romantic banget.

Pahat sudah besar ya...Kalau aku ke sana aku paksa dia angkat dumbbell bagi makin besar.

Tanam daffodil tu ko campak je dalam tanah. Takyah baja pun. kejap je tumbuh. Pastu dia hibernate pastu tahun depan Spring dia tumbuh balik.

Takpe ulang-alik hospital. Yang penting dia takde bagi ubat pelik atau high strength antibiotic. And Freeeeee.

iklan