Friday, April 4, 2014

Kering.

Kan mara kan suka2 reducekan elaun orang dari rate a ke rate b. Lepas tu kan uollss... Brighton ni adalah 7th most expensive city in uk.
Lepas tu tolak duit sewa rumah, duit dalam acc adalah tinnggalll gbp20. Kau hadoooooo??

Lepas tu akak ni terpaksa la mintak utang2 kat orang sebab dah mesken katanya.

Nasib baik la Mohd Rafi keje. Kalau tidak memang la makan nasi goreng hari2 uoolllss.

Lepas tu sapa2 nak dtg brighton/sussex ni kalau family akak nasehatkan tak payah la uollss... Sewa rumah mahal. Cost living pon mahal. Lepaas tu kalau nk sewa rumah korang kena sediakan 3 months deposit + 6 months rental in advance. So ko kena bayar 9 bulan sekali harung. Mampooooo???

Dah, baik korang pegi tempat murah kat atas2 sikit tu.

Ini nasehat akak. Suka hati kau la nak ikut ke x..

Byeeee.

2 comments:

Me, Myself and I said...

samalah kan bristol ni.. mahal jgk.. sewa rumah 2 bilik pun dh £700. kalau kat atas2 sana.. £700 dah dpt umah besar dh.. duit MARA alone mmg tak cukup!!!.. huhuhu

monstorious wife said...

£700 tu dah murah gila la bg 2 bed. Sini 700 tu 1 bilik je mcm yg kitorg sewa ni. 2 bed apartment area brighton dalam £1000. Lagi pitammm!!

iklan