Wednesday, March 12, 2014

Hi sawang!!

Ha, akk nak bgtau korang ni tak payah la nak percaya sangat konspirasi2 MH370 kat internet tu. Macam2 version la dok kuar, us nak rampas malaysia la, kena hijack dengan russia la.. Apa kebendanya tu??

Aiyoo uollss, lepas tu x payah dok share jugak benda bukan2 seperti kapal hilang 35 tahun tetiba mendarat... Menipu sangat. Padahal tu berita merepek dan xde bukti yang kukuh. Kat wikipedia pon nan hado. Hellooo even ko nak tulis kat wikipedia pon ko kena cited ya reference. Bukan suka2 jah. So wikipedia boleh dipercayai untuk basic knowledge. Tp kalau kau nak buat reasearch memang la x valid cited wiki as reference.

Then, akak is pregnant okeh. Akak x ingat pulak dah berapa minggu. Jap akak check baby centre.

;
;
;
;
;

okeh. 7 weeks. Due date 28oct. Kalau deliver bulan 10 sama mcm birthday pahat. Okeh jimat la duit emak buat birthday party sekali sahajork.

Mula tau sebab keluar darah 2 mggu before period. Dipanggil apa tu implantation ke apa akak lupa. Pastu 2 mggu lepas tu akak rasa loya2. Terus beli pregnancy stick. And terang lagi nyata aku pregnant.

Mula2 dpt tau pregnant akak risau. Cemana dengan phd aku ni?? Cukup ke duit ni??

Pastu lama2 redha dan alhamdulillah, rezeki kan.. Padahal kat malaysia kau try nak dpt anak punya la susah. Kat uk... ha...senang jah.

Lepas tu kan, Pahat ngengada gila. Naik tangga x nak naik sendiri. Nak dukung. Lepas tu asyik nak kena tengok dia. Duduk depan dia main. Memang harapan kau nak bawak kerja balik rumah sbb asyik nak menanguk tgk dia je.
Lepas tu lagi 1 penyakit ialah x nak pegi sekolah. Memang bercinta ya hari2 pujuk dia pegi sekolah. Padahal kat sekolah dia ok je. Bangun tido awal. Tapi dia just x nak pegi. Pagi kang dengar dia cakap,

'Nooooo!'

Pastu suruh tutup pintu bilik x bagi keluar.

Aiyoooooooo.

So far akak xde terrible morning sickness. Sama je mcm ngandungkan Pahat. Loya2 gitu je. X de pon muntah2. Alhamdulillah. Pastu dah 3 kali pregnant, (termasuk yg 1st time tu miscarriage) xde la kau nak lembik berbaringan sahajork dirumah kaedahnya. Pegi ops mcm biasa, jalan kaki naik turun bukit. Kdg2 x sedar diri lari kejar bas.

Yela,,,kalau akak dok lembik2 berbaringan sahajork memang x jd kerja. Kang berapa taun aku nak habeskan phd aku? So emak gagahkan je badan. Balik rumah memang la sakit2 badan sebab dah tua2 pregnant kannn. Tapi kena lawan la semua tu. At least kat opis datang buat kerja. Walaupon arini aku dok menaip entry blog kannn??

Elaun dah masuk. Alhamdulillah. Tapi dapat email pulak mara belum bayar yuran. Uni suruh uruskan cepat... Ada je tau!

9 comments:

PM said...

congratulation!

MyZsZs NOoR said...

Tahniah ilot. Semoga semuanya berjalan dengan lancar

MyZsZs NOoR said...

Tahniah ilot. Semoga semuanya berjalan dengan lancar

Nur Hadiana Nasruddin said...

Congrates ilotzzz!!! Happy for you nway nice topic..sawang!! Haha

arnie said...

Congratulation kak!! takpe kak.. kite dulu pikir gitu jgk.. mcm mane phd, bole pulak terpregnant.. tp rezeki.. dah kuar, eksperimen yg buntu setahun pun terlerai. cewahh..

insyaallah dimurahkan rezeki n dipermudahkan phd akak kat sane.

feeza_nwa said...

Tahniah beb...oklah tu, memang rezeki duk sana tu yg senang pregnant kot..apa2 pun, take care..jangan overdo everything..nak apa2 from malaysia, just inform okeh..

ummu aufa said...

Kk Ilot!!! Tahniahhhhhhh . wahhh. alhamdulillah^^ sy tumpang gembira. bestnya bestnya. semoga akak berjaya harungi ujian dengan tabah, amin. rezki anak ke2 moga mencurah2 buat akak sekeluarga;)

Aan Andes said...

tahniah ilot!!!! rezeki tu. semoga semuanya dipermudahkan

Aan Andes said...

tahniah ilot!!!! rezeki tu. semoga semuanya dipermudahkan

iklan