Wednesday, February 12, 2014

up and down

Hi uolsss... Akak memang malas upload gambar skrg ni jd kau hadap je lah blog ni dengan tulisan2 yg x seberapa hakak nih.
Sekarang pukul 1.30am. X boleh tido. Bukan sebab buat kerja sbb skrg angin malas melanda. Gituuu lah akak uols. Time rajin tu rajin la sgt sampai x tido seharu buat kerja. Time malas jangan harap nk buat apa2.

Ha tu kalau aku tulis kat fb ada lah tukang sibuk kata aku gunakan duit tax dia bayar. Tampar kang... Ko nak sgt guna duit tax kau, silalah apply mara ni jugak.

Sebenarnya akak nk ngumpat pasal mara ni. Ada ke tetiba email nak kurangkan elaun kami dari rate A ke B? Suka2 hati mak bapak dia je. Padahal dalam agreement dalam financial statement semua tulis rate A. Dah xde duit ke apa kannn?

Ini menyebabkan budget akak lari. Dah la akak dok family kat sini. Tampar kang!

Pastu Boss siam laki akak tu balik Thailand. Pastu yg uruskan kedai tu laki dia. Huru hara okeh jd nya. Jadual kerja Mohd Rafi terus tukar jd 3 hr je kerja. Lepas tu semua dok komplen x cukup kaki tgn buat kerja sbb dia suka2 kurangkan waktu kerja org.

So berkurang lah gaji semua org bln ni. Hampeh.

Tambah pulak dengan mara yg biol tu kan...

Sakit hati kitewww!

2 comments:

arnie said...

eeh,, sesuka hati jek boleh ubah perjanjian gitu.. mentang2 la student tak pandai main saman2 or lowyer2.. mara mmg bengong sejak tukar menteri.

nurbijen said...

Eh, boleh pula suka2 hati tukar kadar mcm tu... byk kot beza kadar A dgn B....

iklan