Tuesday, February 18, 2014

Misunderstanding

Tadi pagi hantar Pahat aku pegi jumpa manager preschool.

Sebab nak kurangkan waktu sekolah dia to 2 days instead of 5 days per week. Sbb kalau yang 15 hours free tu dah xde, cemana emak nak bayar mahal2 tu kann?

Lepas tu Manager tu kata,

'Noo....this is only for this term. There will be another term after march'

So, Dr Mimah, betul hang cakap. Nasib baik aku pi tanya manager. Kalau tak aku pon dah salah paham notice dia bagi tu.

So maksud notice tu adalah. This term sampai 21 march je. Next term diorg x decide lagi start bila. So next term kena isi borang lain pulak...

Aiyohhhh...Mana la emak tau mcm tu.. So lega lah disitu. So emak pon boleh la pi opis hari2 sementara Pahat pegi sekolah.

Diorang kata nak pindah new building. Maksudnya nnt akan 1 building dengan nursery sbb skrg ni nursery kat building lain and preschool building lain. Nanti2 pindah building yang besar sikit.

Korang yang tengah buat phd or master ada x mcm akak? Balik dr opis kemain bawak balik paper/nota untuk dibaca. Tiba rumah??? Harammmmmm..
Bukak beg pon tidakkkkkk.

Kannnnnn.....?

Akak nak kena beli portable heater. Heater opis ni x panas sgt. And nak tukar line mobile. Line three sejak 2 menjak ni sangat hanjengggg perkhidmatannya.

Bye.

6 comments:

nurbijen said...

salam perkenalan dari Bradford....
Hihihi, sama la perangai... tak bawa balik buku, rasa bersalah.... bila bawa balik, peram ajer dalam bag... normal la tu kan... ambil berkat galas buku2 jer... ekekkek

Masitah Abdullah said...

hai, saya masitah, sy study di manchester, baru enroll last month, anak sy umur 2 tahun 4 bulan, tgh cari nursery jugak ni. x paham la sistem 15hrs free tu. pahat umur berapa dah?

DeLancrettLurpak said...

haaa kann.. takkan la sekolah kat Brighton lain dari Birm and Bristol..mestilah sama khennn.. mujurlah nox, kalau tak, mati kutulah Pahat taktau nak buat apa kalau tak g sekolah okehhh..

Takpe, ko dlm first year lagi nox. Nanti kalau ko dah start panic masa masuk tahun 2 study, barulah ko start buat keja dkt rumah, hiks!

DeLancrettLurpak said...

Masitah,

Tunggu anak dah 3 tahun sebelum bulan sembilan, baru lah masuk nursery gitueewww

monstorious wife said...

Marsitah : 15 hours tu early years funding utk children umur 3 to 5. sapa2 masuk 5 tahun before september boleh enroll bulan sept. kalau pahat masuk 3 tahun bulan october jd hanya boleh enroll next termnya iaitu january. Kalau belum masuk 3 tahun kena hantar nursery bayar full. kalau yg EYFS kalau x silap depa panggil ni nnt dia akan tolak dr jumlah kita hantar tu 15 jam seminggu.

monstorious wife said...

Dr Mimah : Tu la aku cuak jugak kalau xde funding tu. Tula xde member2 family yg hantar preschool sama so blur2 emak pasal funding ni.

iklan