Saturday, January 4, 2014

Brand New.

New year 2014.

Mula2 plan gigih nak pi Pier Brighton tengok bunga api. Tapi, memandangkan angin kuat. Cuaca sejuk. Adalah tak sesuai nak bawak Pahat. Akak suh Mohd Rafi je pegi. Have fun. Yela, dia pon boring lah asyik duduk rumah je.

Petang 31hb. Akak jalan2 ke Brighton dengan Yati and Afiq, saja2 jalan2 sambil bawak CV Mohd Rafi. Then, si Afiq tu nak pegi toilet. Dekat dengan toilet tu ada restaurant Thai. So akak dengan yati try2 la tanya and tinggalkan cv.

Esoknya restaurant tu message suh datang kerja terus. Ala..kerja basuh pinggan je, ganti orang. Ok la. Dia bayar gaji Gbp6.30 per hour. Ganti orang je lah. Yang bestnya dapat tips okeh. Duit tips tu dia bagi samarata kat semua orang. Maksudnya waiter ke cook ke tukg basuh pinggan ke semua dpt value yg sama. Semalam dia kerja dapat Gbp15 okeh tips. Gituuu

Alhamdulillah...lepas la buat byr duit sekolah Pahat. Tak yah kurangkan sehari.

Tadi pahat sekolah 2 jam. Utk last settling session. Akak ingat dia akan melompat2 ke hulu kehilir buat bising. Tapi elok pulak dia kat sekolah. Dia main elok2. Time teacher dia bacakan buku dia elok je duduk bawah dengar orang baca.

Kalau kat rumah mmg jangan harap lah. BAru baca 1 page dah amek buku tu.

Isnin ni baru dia sekolah full. Pastu cikgu dia suruh beli weelies? Aku x reti eja. Tapi ala2 rain boots tu. Sbb dia kata main kat luar nanti kasut basah.

Oklah. Esok emak pegi beli.

Next week jugak terpaksa la emak bangun awal sediakan lunch utk dia. Sbb lunch sekolah x sediakan. So kau bawak la dr rumah kaedahnya.

Ok. Nnt kalau akak rajin, akak sambung lah.

2 comments:

feeza_nwa said...

Alhamdulillah..dapat jugak adong kerja..at least boleh hilangkan bosan dok umah and tolong sikit2 tang duit tu..kim salam ngan adong..tak sabar nak jalan ke sana..huhuhuhu..

Melaka Homestay 4U said...

Accept ig akk pls..nashasha24

iklan