Tuesday, December 10, 2013

Suprise!!

Surpriseeee!!! Suka tak? Hakak datang lagi. **pitammmm budget popular.

Busy kah akak?
Takde pon busy mana. Sempat je lagi emak bergossip dekat whatsapp group. Sempat jugak aku makan 3 kali sehari. Tido pon berlebihan.

Time ada kerja, ada lah. Time kerja dah siap hakak baca lah paper atau buat revision sikit2. Bare in mind, akak ni bukanlah rajin mana. So kalau aku kata baca paper or study tu xdelah sampai akak 12jam mengadap.

Yesss...bare in mind akak seorang yang pemalas.

Dan juga, i know i can do it if i stay focus.

Kdg2 ada benda2 yang menyebabkan focus menjadi zero malahan negative. Ala2 phase lag compensator. Seperti gambar dibawah:

Ha kannn...facebook adalah musuh seorang student. Howww??

Sv akak pulak.. Akak dah citer kan tiap2 mggu ada meeting. Tiap kali meeting akak ternganga.
What the hell bode plot pon aku tercengang2 nk buat? Dia tya aku negative arctan pon aku, whatttt?????

Yes, meeting last week 4 jam!!
Kau mampooo 4 jam??
Akak dtg pkl 9am. Pastu dia ajak breakfast dulu. So jalan pegi cafe. Sv beli coffee, akak amek hot choc on him.
Lepas tu dia dok derive equation skyhook damping dari transfer function and state space. Masa ni emak dah nk separuh gila paham kan. Walaupun dia kata, ini yg plg senang. Again, WHATTTT???

End up emak nak terkencing pegi toilet dia derive sorang2 pastu dia dpt idea lain derive cara lain pulak. ***pitammmm!

Then, kerja aku adalah bawak balik dan pahamkan semula. Pastu simulate dekat scilab.

Begitulah tiap2 minggu.

Tapi akak bersyukurlah Sv akak rajin jumpa. Kalau sv malas nk jumpa akak pon akan jadi malas. Tapi cuma akak rasa frequency once a week tu buat masa ni mcm cepat sgt sebab akak x sempat nak catch up semua in a week (***bare in mind, di tambah pula dengan kehadiran sifat malas yang sungguh menebal. Juga drama korea yang perlu ditonton setiap hari).

Kannnnn?? bab drama korea x boleh tinggal kannn??? Ni akak tonton malam masa nk tido sahajork. Xde buat perangai gila mcm masa dulu dimana semua cerita aku tengok.

Tapi anggap jelah tonton cerita korea tu reward untuk study pada awalnya. Dalam kelas phd training akak masuk pon lecturer tu ckp perlu ada reward kat setiap kerja. Ala2 mcm ni lah, we cant wait to look foward to watch korean drama so we try to finish the work/target early.

Ok. Student phd yang lain. Sila jangan contohi emak.

Bye.

1 comment:

amy razak said...

Gud luck beb! Lawak startint entry !:D

iklan