Tuesday, October 8, 2013

Meeting

Heh. Macam malas nk update.

Btw, Alhamdulillah elaun dh masuk. Dah settlekan semua hutang dan juga nazar.

Meeting dengan sv adalah selasa. Sv adalah org greek. Dia pernah supervise beberapa org budak2 melayu so dia paham lah dengan malaysian student nih.

Aritu borak2 dekat sejam. Dia tya, 'How many child do you have?'
'Just one, my son is going to be 3 next week'

'Just 1? it is very unusual for Malaysian student just having one child. My students previously had like 4 children'

Tu diah. Pastu dia dok citerlah dia supervise student Malaysia dulu kat Loughborough semua anak ramai. Bolehhhhh?? Pastu terus bg dia impression yang org Malaysia suka beranak ramai2. Howwww???

Tapi dia cakap, I dont mind having many or just one, the most important thing is you have to give attention to your research. Mcm tu la...

Pastu banyak benda dia suh aku buat. Like install matlab... Nak nanges, akak guna windows 8, tak support ya. Terpaksa install kat pc office nanti.
Pastu suh apply for teaching assistantship. Ajar lab or tutorial.
Beli printer >> bolehhhh? ni pon masuk dalam list dia suh buat. Tapi aku x beli pun. Aku top up Uni print account je. Sussex kedekut sgt bg 50pence je print account?? Akak top up Gbp20.
Dalam 2 3 bulan pegi join conference. Bila join conference haroslah kau ada paper yg kau dah tulis kannnn??? Merasa lah kau!!! Dah la kau pemalas.
Pastu suh buat exercise control system and baca thesis previous student dia.

Nampak??? seminggu punya kerja banyak gila. Padan lah muka!

Tapi dia kata, research ni sometimes good sometimes bad, dont feel so down when you got bad result. Everyone doing phd experience this. Dia kata dia pon experience benda yang sama. So dont let those weaken you.

Gituuuuu...Awal2 bg kata semangat. Akak malas nk tulis all english sbb nnt cik sha jd grammar nazi mak...Matila kannn cik sha???

Tapi actually bagus apa ada org jd grammar nazi kau at least kau tau kau salah.

Pastu malas dah nk tulis.

Byeeee...

p/s : arini adalah Birthday Pahat yang ke 3!!

3 comments:

Aqil said...

Happy 3rd Birthday Pahat
kite silent reader blog nih..suka singgah sini...kagum dgn kegigihan sis...semoga sis berjaya k

p/s:penah nampak sis kat al-ikhsan alamanda tp segan nk pi tegur masa tu sis n hubby cari kasut pahat..hu3

DeLancrettLurpak said...

silalah riki sekolah Pahat secepat ye, mana tau ada sekolah kasik Pahat masuk bulan 1 ni..tak sampai 6 bulan Pahat terus berabuk OK speaking nanti, tapi dgn syarat korang cakap omputis la kat umah..

monstorious wife said...

Aqil : Napa x tegur? Hahaha

Dr Mimah : Dah cari. Dah isi borang. Masuk bulan January. Tapi amek 3 je lah.

iklan