Thursday, September 12, 2013

Keluh Kesah Mak Esah

Boleh gitu tajuk kau???

Yess, Sampai hari ni agreement masih tak dapat.

Lagi seminggu je nak pegi. Aku x paham lah mara punya sistem mcm mana.

Mula2 dia suruh tunggu. Katanya nak settlekan intake 16 hb dulu. Eh tetiba akak tengok intake 1 Oct pulak dapat agreement dulu.

Apa kejadahnya? Akak intake 19 x dapat2 lagi.

Aku naik mara hari2 pun x jalan. Sama je.

Ni akak dah pasrah. Duit memang confirm x sempat masuk before fly.  Akak cume harap dapat settle agreement. Pandai2 la aku mintak sedekah tepi jalan utk duit ke sana kalau duit x masuk lagi.

Serious akak x paham dengan sistem diorang tahun ni. Kata ikut intake tup tup ramai yg intake lambat lg dh dpt. Pakai cable ke apa weh?

Aku mmg la mesken xde cable. Lagi sadis budak nak pegi sebab tarikh register nak dekat diorg boleh cakap:

beli tiket flight sendiri. Guna duit sendiri dulu.

Whatt?? Sungguh sedih dengan pengurusan bumiputra mcm ni.

Akak last mggu ni di Kl. Weekend ni dah pindah johor. Minggu ni jelah pun last settle pasal mara. Next week terpaksa pass kan perjuangan akak ke Cd Owner.

Akak dah pasrah skrg. Mungkin ada hikmah ke kan???.


3 comments:

hOtMaMa said...

uolsss.. akk doakan semoga dipermudahkan segala urusan uols ye.. huhu.. klu anak org ado2 pg sana akk x kagum.. mcm uols.. hakak kagum sangat2.. all the best uols!

hOtMaMa said...

uolsss.. akk doakan semoga dipermudahkan segala urusan uols ye.. huhu.. klu anak org ado2 pg sana akk x kagum.. mcm uols.. hakak kagum sangat2.. all the best uols!

faizura razak said...

Kak ilot,kat sana nnt update blog tau..

iklan