Wednesday, July 3, 2013

Busyhhhhhh

Yela uollss dah nak menjelang ramadhan ni sampai la ke hari raya emak busy.

Sekarang tengah busy siapkan 300 balang choc chip cookies utk sourvenier majlis berbuka puasa company orang.

Nanti kalau akak ada mood akak update la pasal jalan2 ke Penang.

Pastu akak confuse, ATAS and visa perlu ka letak BINTI kat application?
As far as I'm concern tak perlu. Tapi ada yg kata kena letak. Akak dah confuse sebab nyah BIN and BINTI tu bukan 1st and surnama kaedahnya..
Kang mak salah isik borang merasa kau burn RM4653... ha merasa lah kau kayakan UKBA ittewww.

Ok. Bye!!!!!!!!!

2 comments:

ZuL idRiS said...

i think it depends kat your passport la akak..if your passport, ada tulis bin/binti so it is wiser to include bin/binti skali..rational nya, sebab skrg visa application dihantar ke Manila, so org sana maybe tak familiar with our naming system. Plus, in the future, if kena extend the visa (sya doakan tak), and kena buat kat UK, diaorg pun akan tgk passport punya nama sama tak dgn visa application. But the key thing is, to always be consistent..good luck!

monstorious wife said...

Sudah selamat ku apply ATAS without Binti sbb check previous visa xde binti pon. And asking friends visa as well diorg kata ada yg ada bin/binti ada yg xde eventhough kat passport ada. Will check with agent later.

iklan