Friday, May 10, 2013

Claim.

Heh. Dah dua hari gusi belakang akak sakit.

Actually dulu pon ado sakit. Tapi pegi klinik U*M tu dia kata nak cabut boleh tak cabut pon boleh.

Dah tu akak nak cabut dia suh buat appointment. Sekali buat appointment 6 bulan akan datang daaa...Koser haku!

So semalam kawan akak suh pegi Klinik Hasrim atas BSN serdang.

Doctor hensem and delicate je buat kerja. Tiap kali nk buat apa2 Bismillah...

Then dia bius 3 kali. Bius pon tak sakit ye walaupon ko ngeri tengok picagari dia tu.

Lepas bius akak request buat scaling. By the time habes scaling bius pon dah mendatangkan effect. So dia cabut la gigi tu.

Actually dia tak cabut. Tapi dia tolak gigi tu dengan alat apa ntah sampai tercabut.

Aku igt dia akan guna playar. Tapi tidak ye...

Ala tak jumpa la google gbr bendaalah dia guna. Tapi lebih kurang mcm yang 2 dari kanan tu.

Dia just push kuat2 sampai gigi tu tanggal. Tapi tak rasa la sebab dah bius.

Kalau tak bius akak pitammm kat situ jugak.

So hasilnya.

Gigi tu xde lubang, Tapi sebab dia gigi tumbuh tak sepatutnya menyebabkan gusi bawah sakit. Bila sakit gigi menyebabkan kepala aku pon sakit.

Lepas cabut rasa lega uolllssss...

Bayaran untuk proses scaling+cabut+antibiotik+pain killer = RM150 sahajork... Murah ke idok?

Doctor tu kata bius hilang lepas 3jam. Kalau lepas tu masih sakit amek pain killer.

Tapi hakikatnya lepas 3 jam tu nan hado sakit langsung. Ok jah uollsss...

Akak harap ini la kali terakhir aku jumpa dentist untuk cabut gigi. Harap gigi yang ado ni baik2 sahajork.

Sapa rasa nak cabut gigi dengan Doctor hensem dan lemah lembut boleh pegi situ. Hahahaha

2 comments:

tenku butang said...

arghh.. x sakit ke??

monstorious wife said...

X sakit langsung pon..ok je..try la...hahahaha

iklan