Tuesday, April 30, 2013

Planning

Since akak tak dapat Mara kannn..

So akak nak tukar ke Plan B pulak. Iaitu..

Nk produce 2nd child la pulak... Matilakannn org dok plan cari kerja lain yang lebih menjamin kau sibuk plan tambah anak.

Ok la kan uolllsss... Anak pon rezeki jugak kannnn?



Ni muka cebik kena marah jahanamkan ultraman yang baru beli sehari. Sakit hati emak tau.

Aritu aku tengok variety korea. Dia kata, antara anak perempuan dengan lelaki ramai emak2 prefered anak pompuan dari lelaki.

Lelaki dah la pemalas nk buat kerja2 rumah. Basuh baju pon malas. Bila dah kawen langsung lupakan emak bapak.

Berlainan dengan perempuan, ibu lebih rapat dgn anak pompuan. Boleh share macam2. Anak pompuan ingat kat mak. Kalau tak bagi duit pon at least telefon seminggu sekali.

Akak fikir2 balik memang betul pon berdasarkan situasi keluarga akak lah. Akak rasa anak pompuan lagi best kot.

So lepas ni nak plan anak pompuan pulak. Merasa hari2 makan ikan sebab nak anak pompuan. Howww??

____________________________________

Ok. last skali akak nk cakap pasal politik lah.

Bukan akak nak suruh undi ka apa ka.. Cuma nak cakap pasal etika seorang penyokong.

Menurut akak, kalau kau penyokong dacing, akak penyokong bulan kau tak payah la nak sibuk2 komen bukan2 kat fb akak.
Macam tu jugak dengan penyokong bulan, tak payah la sibuk2 bergaduh kat fb penyokong dacing.

Lantak dia la dia nak post apa2 kat fb pasal parti dia. Yang menyibuk2 kat situ kenapa kaedahnya??

Bagi akak kedua2 parti ada pros and cons. Tapi pilihan akak adelah kepada yang tak makan duit rakyat. Tak menipu project juta2 padahal duit masuk poket. Dan tak menabung dari kecik untuk membeli cincin 14juta. Dan memberi kebebasan pada media untuk bersuara bukan monopoli. Kalau kat UK media ke TV ke suka hati je nak tulis apa yg dia rasa betul. Tak kisahla ko parti chap x ke y ke.

Whatever it is, nak sokong sukahati kau. Itu pilihan masing2. Kita kena respect pilihan orang bukan sibuk pertikaikan. Jangan jadi bodoh masing2.

Akak pon dengan Mohd Rafi berbeza pandangan politik tapi adekah aku sibuk bergaduh2 tak pasal2?? Adekah aku sibuk paksa2 orang ikut apa undi aku??
Takde ye...

Anyway akak insyaAllah balik kampung hari jumaat.

Vote wisely.

No comments:

iklan