Monday, March 4, 2013

Emak+Pahat

Access card emak untuk masuk office hilang uollss..

Ni gara2 Pahat suka sangat menggodeh beg emak. Habes terabur kad2 dalam purse duit2 dan juga segala sampah.

Nasib baik ATM card emak walaupon nan hado duet dijumpai.

Acces card? Nowhere to be seen.

Yang aku heran tu pandai pulak dia bukak zip bag dan juga zip purse!

Dah la lab aku ni masuk kena guna access card, keluar pon kena guna access card. Dan dah la juga emak ni terlampau rajin pegi toilet!

Dan juga, orang yang kerja activate kan access card itteww cuti dah 2 minggu tak dapat dihubungi. Bolehhh?? Message x reply. Call x angkat. Kat opis kau ado mcm tu??

pftttttt!

Ok. Next! citer lain!

BTW, setelah emak amati Pahat pandai juga ikut apa aku sebut. For example bila ajar dia sebut Bird.

Dia sebut. Birrrr

One two three!

Dia sebut. wa uu iii

Matilah kannnn emak je yang feeling2 paham.

Selebihnya dia cakap entah hapa2 bahasa yang emak tak paham.

Yang paling jelas pon dia sebut. Boboiboy!!

Pitammmm!

Ni gambar semalam Mohd Rafi ajak shopping kat SOGO. Sebab apa? sebab baju kat SOGO murah. Baju tido Pahat 1 set sekali dgn seluar RM13 sahajork.
Sebab babysitter dia komplen baju dia semua dah singkat. Dah tu nampak perut. So akak beli 5 set terus baju tido. Kalau kat jusco akak beli lah chap Jbaby atau Jkids yang murah ittew.

Tapi akak rasa SOGO lg murah kot.

Gigih la laki bini buat adegan kejar mengejar Pahat dalam SOGO ittew.

Lagi best ada sale kat bawah tu siap bersesak2 dengan orang. Hilang mood emak nak shopping..

Adegan meniarap atas lantai sogo sebab mengamuk pon ada. GERAM je haku.

Dah penat berlari dia duduk bawah meja celah2 baju tu.

Akhirnya emak cuma dapat mengaut baju berharga rm13 sahajork. Yang lain baju apak kau. Nasib lah asalkan apak kau bayar.

Aku tengok anak orang lain relax je ikut emak dia. Anak aku bertempiaran berlari suka2 hati dia. Ni kalau ada geng mau pitam nak kejar.

 Ni masa tido. Dia ingat dia artis orang amek gambar tutup2 mata??

Sekarang ni pantang ko amek gambar terus dia sengih macam ni. Kau hengat kau chantekkk??

Ok lah, nnt akak sambung lain. Malas pulak tetiba... Matila khennnnn??

1 comment:

Mrs Nageb said...

pahat pahat..huhuhu :)

iklan