Friday, February 1, 2013

Untunglah dapat laki rajin dari pemalas. Ye tak?

Well uolllsss..
Haruskah akak cerita how immerse mohd rafi is with his work?

Paling awal dia balik kerja adelah pkl 8.30 malam.

Waktu normal 9pm to 9.30pm

Kalau akak push dia balik cepat especially nak pegi konsert korea....**matila alasan tak perlu sangatt pegi konsert korea. Kalau waktu2 terdesak ko suh balik pukul 5pm dia akan balik pukul 6pm. Pitammmm ko nak tunggu ye.

Kalau babysitter ko cuti jangan lah ko harap dia nak cuti jaga anak. Walaupon akak ada lab dan tutorial nak kena ajar. Akak koser lah nak cancel kelas sebab nanti kena ganti balik.
Sapa yang familiar dengan EAC accreditation tau la berapa week perlu ada per sem.

Kalau time barang2 spare part motor sampai. Laki akak akan balik pkl 9pm. Mandi. Makan. Dan pegi kedai balik susun barang dan balik pukul 3pagi.

Agak2 tekanan perasaan tak?

Mula2 dulu akak bisinglah jugak sebab xde masa kat rumah. Dah la cuti pon tak cuti. Hanya cuti ahad sahajork. Kalau cuti keputraan sultan ka malidurasul ka thaipusam ka. Ado dia cuti?? Nan hadoo!!

Tapi look at the bright sight. Dari dpt laki pemalas nak mampos nak kerja. Harap duit dari kau ja. Lebih baik dapat laki rajin kannn??

Lepas tu kan uolllsss. Laki akak ajak pegi genting sempena annivesary ke 5 katanya. Dah 5 tahun uollsss akak kawen. Bulan 4 ni. Tapi kaedahnya nak book hotel sabtu malam ahad kan ke mahal? So akak cakap la nk book hotel ahad malam isnin.
So akak cakap isnin tu balik pagi kalau rasa2 nak balik awal.
Akak feeling2 confirm dia akan balik pagi isnin tu pegi kerja.
Pitammmsss.

Walaupon laki akak kerja biasa2 je. Mampu lagi dia nk bawak akak jalan2 tempat yang akak tak pernah pegi kaedahnya. Syukurin alhamdulillah.

Kalau orang jepun suka agaknya laki jenis balik lewat cam ni.

Akak ok ja. At least dia buat apa yang dia suka dan boleh bayar sewa rumah dan makan pakai anak dia. Akak tak kisah sgt sbb akak ado duit sendiri.

Dulu selalu la jugak gaduh kaedahnya. Tapi lama2 akak koser nak layan. Buat bazer air liur dan buat sakit hati jah. Baik aku layan Pahat lagi best.

5 comments:

ummu aufa said...

haha.betul2 kak. lg baik dpt suami rajin keje. Yg penting rezki halal=) baiknya laki akak suka ajak g jalan2 makan angin. hu2..bestnya=)

monstorious wife said...

Betul uollss..kang dpt laki asik ponteng kerja je kang sakit hati pulak. Hahaha.
Ala ajak jalan2 time ado duet je. Nan hado duet jalan2 pegi carefour jah.

sha said...

ye, baik la laki ada kat sini drp dok jauh2 kan ilot. mood sedeh sbb laki aku dah nak gi offshore balik pasni T_T dahla tiap ari balik umah pukul 7++ muhuhu sama je la kita

monstorious wife said...

Kalau laki jauh lagila tension Sha. Mana nk uruskan anak lagi. Balik lambat at least boleh lagi suh balik cepat kalau nak bawak anak pi klinik ka.. Aku rela berenti kerja dari duduk jauh2. Huhu

arnie said...

alamak kak... mmg ngam dgn suami kite kak.. die keluar dr kul 7.30 pg.. balik plg awal, 8.30 malam jgk...

mmg pitam kalau nk suh dieorg balik awal.. kite masih gigih membebel kak.. sbb suami kite tak mcm suami akak. bile cuti, die nk having fun dgn anak bini. suami kite, time cuti, dok rumah, tgk tv jek.. sian sgt kat anak2 kak..

sbb konsepnye, ade duit simpan. saket!

iklan