Wednesday, November 21, 2012

Ti...ti...ti...

Cik Ti telah menyerang rumah akak kembali. Yg akak hangin, bila pasang perangkap tau pulak dia tak keluar. Bila akak simpan perangkap mula la dia keluar. Keji sangat kann??

So, last resort, semalam mak akak kata beli je la racun tikus. Akak bukan apa, racun tikus ni kalau dia makan bukannya mati immediately. Nanti rumah bau bangkai kena cari2 kat mana pulak dia mati. 1 hal pulak nak bersihkan.

Pastu mak akak kata, kalau dia mati biasanya dia cari air. Pegi cari kat tempat yang ada air, lopak2 tepi tumah ke..longkang ke... OO..mcm tu ka?

So semalam mak akak tabur dalam tong sampah. Sebab situ tempat dia suka korek2 kannn? Tapi kat ubat racun tu tak tulis pulak berapa lama dia akan mati. Tapi semalam cik ti tu dah termakan dah umpan..

Agak2 dosa tak bunuh cik Ti???

Uollss..akak nak bgtau ye...kalau ye pon uolls jual product kechantekan, boleh tak jangan nak exargerate sangat??
Takkan la 1 product tu boleh sembuhkan cancer, boleh dpt anak, boleh buat muka berseri2, boleh rapatkan **tutttt.. Boleh banyakkan susu lah...Boleh kuruskan badan....Pitammmmm ye!

Jangan Hover boleh tak? Agak2 la nak promote pon...

Lagi satu colagen boleh putihkan kulit lah, boleh hilangkan jeragat lah..

Helllooo jangan nak menipu sangatlah! Takde research kata collagen boleh putihkan kulit pon.

Unless ada tambahan bahan lain selain collagen.

Please ya uollss yg nak beli barang kecantikan tu tengok orang yang jual tu dulu. Mencerminkan product yang dia jual katanya..

Lepas tu please check dulu berapa mg collagen dalam tu. Kadang tulis collagen tapi berapa mg tak tulis. Biasanya org amek collagen dalam 5000mg. kalau 10000mg biasanya diorang akan advise makan 2 hari sekali.

Kalau bawah 5000mg harga rm100++. Tak payah beli. membazir duit korang je..

And collagen tak digalakkan untuk pregnant and lactating women. TAK digalakkan bukan tak boleh. Kalau baca kat website2 seperti ephyra and origen and total image pon semua warning ye, kalau pregnant and breastfeed women nak makan kena mintak advise doctor dulu.

Jangan nak pandai2 sangat...

3 comments:

arnie said...

aah kak.. kite makan pun x putih.. cume xde jerawat la.. bersih..

monstorious wife said...

arni makan collagen apa?

arnie said...

mula2 makan NH collagen.. pastu xde pape lgsg walaupun dah sebulan..

pastu kite try lennox.. seminggu pastu kite perasan, jerawat takde lagi.. sbb muka kite kan byk jerawat kecik2..

pastu kulit tak kering..

iklan