Thursday, October 11, 2012

Berapa kali?

Akak terpaksa EL esok. X kuasa nak bawak Pahat pi opis lagi. Arini terpaksa bawak sebab akak kena ajar Lab MicroP.

Akak nak tanya korang.
Berapa kali balik rumah mertua walaupun jauh?

Akak just nak share lah kan. Walaupon rumah emak uols dekat. Emak mertua jauh dan laki korang jenis lupa daratan x ingat emak sendiri. Please ingatkan laki masing2 tanya ¦

'Bila nak balik kampung rumah emak u?'

Walaupon korang rasa jauh. Korang x selesa tido rumah mertua. Korang gaduh dengan adik beradik dia. Tolong lah balik rumah mertua sekali sekala.

Yesss...uollsss akak x cakap orang lain. Abang akak sendiri mcm tu. Asyik balik rumah mertua saja.

Emak akak makan hati ya..

Yang lelaki yang kisahkan emak sendiri. Yang bini nya tak ambil peduli nak ingatkan suami masing2.

Yela...uollss walaupon anak yang lain ramai. Seorang ibu akan terkenang2 kan anak dia walau jahat cemana pon.

Akak ni teringat ye. PAHAT tu lelaki. Kalau dia buat perangai mcm tu dan bini dia pulak jenis tak ambil peduli mcm mana? Apa perasaan kita sebagai emak kannn?

So. Akak amalkan konsep bergilir. Walaupon akak selalu balik kampung sorang. Akak tetap akak tido rumah mertua kalau masa tu mmg turn rumah mertua.

Yela.. Kita pon ada anak. Kita patut paham.

Ni ada anak makin tak paham pulak kannn?

Eh. Lepas tu tayang kat facebook puiler... Mau orang tua kita tak terasa hati.

Emak bapak kita dan mertua tu hidup tak lama. Sila lah jadi menantu yg baik sementara masih hidup.

Hidup ni pon umpama roda. Nanti2 kalau anak2 kita buat mcm tu juga jangan lah pulak sedih ya.

Ok. Akak nak tido. Ingat pesanan akak tu!

Dan kalau nak balik rumah emak sendiri jangan post kat facebook. Kau hengat adik beradik dia tak reti search status kau?

3 comments:

arnie said...

akak.. kita terbalik..

suami kite selalu nak blk rumah die.. die tak penah sekali pun ingat nk balik rumah mak kita.. nak ajak blk johor, lagi la x penah..

smpai penah ayah kite terkecik hati.. nak tgk cucu, terpaksa drive dr jb ke bangi..

n kalau kita rase dah lame x blk pekan, kite yg selalu ajak n ingatkan suami kite.. sbb kdg2 tu setiap ujung mggu die nk keje..

coz kite tau.. syurga die bawah kaki mak die..

cume kdg2 kite terkilan gak la.. susah sgt nak blk rumah kite.. rumah die laju sgt.. ingat mak die jek yg hidup lg.. mak bapak kite?

kite ingat mak die.. tak boleh ke die ingat mak bapak kite..

Mrs. NeuroOne said...

Aku tiap2 minggu balik umah metua aku, maklumle kat Presint 9 tu je ha... Tu pon bapak mertua aku soh singgah sekali seminggu. Harapkan laki aku, hampagas gak kot.... Tu dekat tu... kalau jaooh tataula.... Aku nak balik kg jumpa mak aku... sob...sob...

shilafaizz said...

kami gilir2..sebab iols paham ibu bapa adalah tanggungjawab anak lelaki..kisah kak ilot ni sama macam abg ipar iols. MIL bnyk kali luahkan kekesalan sebab menantu die yg sulung aka biras ai xreti2 jenguk2 die.

iklan