Monday, September 10, 2012

Started!!

fuh...new semester dah start ye.. akak ajar 12 jam credit ye..

Jadual full setiap petang, jadi Cik Sha, kalau kau balik malaysia nak ajak aku berpoya2 petang memang tak dapat lah...

Sem ni akak ajar semua subject programming. Low level dan high level. Merasa!!

Weh...akak dok tengok blog fb, dah tiba musim mengawan balik kah? semua citer pasal pregnancy hokeh.

Best jugak kalau pregnant pon kan?? Pahat dah masuk 2 tahun pon.

Semalam akak ajar dia cakap..

' I...I...I...I...kut'

Pahat sebut ' I...i...i'

'Pa...pa..pa..pa...hat'

Pahat sebut, 'Pa..pa..pa..pa'

'A..a...a..a..ayah'

Pahat sebut ' A..a..a..a'

Kesimpulannya anak aku reti sebut ayat depan je... Ni pon untung dia nak ikut sebelum2 ni haram dia nak ikut apa ko cakap.. Syukur lah jugak kan ada peningkatan..

Eh, citer pasal concieve. Untuk pengetahuan akak tak amek pon pil perancang, malahan akak tak pernah pon merancang atau suntik implan ke hapa ke..?

Tapi nan hado jugak pregnant. Ye la, akak mmg species susah nak pregnant pon, tu yang Mohd Rafi kata tak payah nak makan2 pil sangat. Lagipon pil Noriday tu akak pernah makan sekali esoknya aku sakit kepala tak boleh bangun selama 2 hari ye...Terus akak stop.

Uollss plan ke?? untuk akak yang memang susah pregnant nih tidak lah plan..

InsyaAllah.. after pahat 2 tahun dah bersedia untuk berusaha concieve.

Mana tau rezeki adik Pahat lagi banyak ke kannn??

Ini pon alhamdulillah rezeki si Pahat nih memang banyak. Walaupon gaji akak 2k sahajork. Gaji laki akak 1.5k sahajork. Kami tak pernah lagi tak cukup duit tiap2 bulan.

Terima kasih la kat korang2 yang order kek dan kueh raya dengan akak.

Eh. Nak buat pengumuman. Sapa2 nak order kueh untuk raya haji @ aidiladha boleh la berbuat demikian.

Bye..

2 comments:

ummu aufa said...

kan? rezeki anak, Allah sentiasa cukupkan=)

Mama aufa merancang, tp guna kunyit muda mcm bidan kampung ajar dulu. masak pe2 guna kunyit muda,hasilnya..yaa...aufa 2 tahun dah adik takde lagi.haha.insylh mujarab.

shilafaizz said...

dulu yer merancang...lepas myra 2tahun dh nak start conceive...tapi iols nyampah la org sibuk2 tanya bila nak bg myra adik..bila nak bg myra adik...aiyohhh rimas iols. jgn sibuk hal rumahtangga org tak bleh ke..

iklan