Thursday, September 27, 2012

Macam2 karenah student

Hi iollss..

Merasa la kannnn, ada smart phone pon tetap malas nak update blog.

Student dah start masuk ya. Dah 3 minggu.  Tu yang menjadikan huru hara sedikit.

Lepas ni xde la orang cakap duit aku x halal sebab x buat kerja lagi kannn??
Padahal dah kerja aku mengajar.. kalau student  takde takkan akak nak ajar kerusi meja pulak khennnnn???

So perkara paling memeningkan adelah menanda report lab. OMG! macam2 jenis boleh jumpa ya.

Akak nak pitam ye lepas baca conclusion and discussion budak ni. Motipppp?? tu conclusion ke arahan kat student??
Arahan kat student akak yang kena bagi... Pitammm!!

Terus akak panggil student tu, suruh dia google 'how to write a good lab report'

Pastu suruh dia rujuk senior. Sebab masa akak ajar senior diorang ok je. Cepat paham... Batch yang kali ni agak malas nak cari info sikit okeh.

Kalau diorang buat lab kat UK merasa kau buat sendiri semua. Xde nak tanya2 Demonstrator kalau x reti nak buat ya.

Dia bagi lab sheet sehelai, pandai2 kau buat sampai dpt jawapan. Ujung2 dia bagi markah sahajork.

Ini, tak reti sambung panggil. Soalan dah terang2 tulis kat situ pon tanya.

Orang suruh baca semua lab manual tu sibuk terus nak buat experiment, in the end apa yang experiment tu nak pon tak paham.

Pastu akak dah terangkan siap tulis kat white board tak nak dengar sibuk berbual. Pastu tanya lagi. motippp?? kau hingat aku kaunter pertanyaan kah?

itu belum kata2 ugutan yang berbaur 'nak bagi evaluation rendah'. sebab each tutor atau demo atau lecturer akan di beri evaluation ujung semester by student.
So evaluation tu akan affect KPI ke hapa ntah.

Sbb tu diorang suka ugut mcm tu.

Tapi ado aku kesah? Akak cakap.. 'I dont care'

Bolehhh??

Akak lagi suka ajar budak 3rd year skrg nih sebab diorang lagi independent. Bagi lab sheet diorang baca dan akan tanya akak mana yang perlu sahaja. Lab report juga ok.

So, diorg kata kat jabatan akak, every batch is different. Ada batch independent. Ada batch yang pemalas nak cari info sendiri.

Yang penting akak buat kerja akak sudah.

1 comment:

mrs zach said...

nauzubillah punya pemalas student uols tu. ewah..conclusion mcm bg arahan pulak kat chekgu. puiii

iklan