Friday, July 27, 2012

well..well..well..

Akak terpaksa naik kerja harini walaupon hakikatnya akak nak cuti 5 hari. Bos akak tak bagi uollss..
Padahal akak nih bukan hado kerja pon kat opis. Dok menanguk jah, ataupon tengok citer korea.

Eh, korang tengok citer BIG kat KBSW tak?? akak tension sebab sama waktu dengan GHOST kat Sone. So, akak tengok BIG online jah. Boringlah ending dia tak tunjuk cemana badan kyung jun dengan yun jae boleh bertukar tetiba je dah tukar.

Weh, akak taste gila dengan Yun Jae okeh. Badan dia sangat taste. Eh, puasa! Takpe akak tak puasa pon..Pompuan kan ada cuti.

Alhamdulillah sepanjang aku buat kueh Pahat takde kacau, cuma dia gedik je nak duduk atas riba lah. Nak baring atas peha lah.. Dah pandai jugak ikut tone orang bercakap tapi yang simple2 je la mcm,
go go go
tau
haip!

Camtu jah. Yg lain2 dia bebel apa nan hado akak paham.

Semalam akak beli emas untuk diri sendiri. Hoiiiii yg bawah 1k semua halus2 sahajork kalau org ganas mcm aku pakai sah2 kejap je putus. Mula2 akak nak beli henpon mahal. Tapi kann akak fikir2 berapa lama sangatlah henpon mahal tu bertahan kannn? Pastu kalau jual balik harga menjunam. So akak beli lah emas untuk diri sendiri sebagai pelaburan.

Mula2 ingatkan nak beli dinar. Tapi leceh sangat, sebab skrg ar rahnu dah tak amek dinar emas dari public gold. Pastu kalau nak jual nak kena pegi sunway pulak. Leceh gila!

Pastu nak beli rantai, dengan budget akak tu rantai halus nak mati pastu pendek. I dont like.

So akak beli gelang. Tapi kannnnn...akak punya excited, akak beli kat kedai emas first akak masuk iaitu Tomei.

Dapat la voucher rm100 untuk pembelian diamond dengan emas putih. Nak buat hapa kann?? Sapa nak bgtau akak, akak bg free je voucher tuh. Koser haku nak beli diamond bagai.

Pastu kannnnn.... akak tengok kat Habib 916 RM165/g

Aiyoooo terus akak sentap rasa nak jual balik emas akak. Kejihhh!!

Tapi akak tak bgtau Mohd Rafi habib jewel lagik murah. Mati haku!!!

Tapi kannnnn.. emas pahat lagi banyak dari emas emak okeh. Nanti aku nak jual semua emas dinar dia tu tukar jadi jongkong 999 terus. Pastu malas dah nak beli dari public gold, leceh sangat nak jual balik.

Emas pahat tu nanti dia boleh guna untuk belajar oversea.. Feeling2 sangat emak padahal berapa ketul jah ada.

2 comments:

ummu aufa said...

wah^^ bagusnya Kak Ilot.betul tu,emas pelaburan mase depan.he2.harga emas murah eh skg?nak usha jugak la..kot2 untung jual coklat nt leh beli siket simpan mcm k.Ilot..=)Dulu sy beli ngan Public Gold jugak Gold bar,tp rasa mcm kena tipu je sbb harga nak jual tak naik2,harga beli je asyik mahal.huhu.Last2, ada syarikat Islamic yg buat urusan jual beli emas bawah Abqari Consultant..Untung gile beli mas kat sini,try akak usha MagexGoldTrade.

monstorious wife said...

oo..thanks ainina, nanti akak usha. Duet raya pahat boleh beli emas.

iklan