Friday, July 6, 2012

Fitnah itu berdosa!

Dalam dunia nih ada jugak orang yang cemburu dengan kita kan walaupon kita tak chantek dan kaya raya??

Pelik jugak akak, apa agaknya dia dapat dari menyebarkan cerita2 mengenai orang...

Kalau cerita tu betul sekali pon tak perlu lah sangat nak ceritakan keaiban orang serata donia.

Tapi sebenarnya, bila orang buat cerita2 macam ni bukannya diorang dapat apa2 pon. Dapat puas hati kah? Merasa lah kau carik kat akhirat nanti mintak mahap.

Bila orang melayu buat Business kan uollss ada je orang2 suka sebar cerita bukan2.

Akak ni bila tak suka takde la sibuk dok jaja citer pasal orang, dok diam dalam hati jah sudah.

Rupa2nya lelaki pon suka tabur fitnah jugak.

Akak dah cakap dah dgn Mohd Rafi jangan laser2 sangat mulut tuh. Ha kannnnnn orang dok sibuk kata bukan2..

Last resort dia kata nak berenti kerja je. Plus, bos dia pon dah tak trust dia, so dia kata no fun keje situ lagik.

Akak bukan apa, kesian jugak kat Bos dia, sapa nak overhaul dgn modified motor kannn kalau laki akak nan hado?

Memang lah laki akak tu kalau dia tak suka, dia cakap je nan hado tapis2. Tapi, kalau dia buat kerja dia sungguh2 takde sambil lewa macam akak nih.

Takpelah, duduk rumah pon dia boleh buat moto orang + tolong akak buat kueh raya.. ada jugak pendapatan.

Semoga bahagia je lah orang yang menabur cerita tuh yek...!

Laki akak kata, ingatkan nak tolong melayu, tapi lebih baik dia kerja dengan Cha ya nun alif jah masa kat johor..

Macam tuh dah tawar hati kaedahnya...

CD Owner, nanti mak gossip!

1 comment:

Anonymous said...

Tak keje semula laa laki ko ilot...tak pe laa dah bukan rezeki kat situ..keje ngan ko sudah..tak sape dah mengata itu ini..malas ke bodoh ke rempit ke rajin ke hensem ke adalah laki ko sendiri..pedulikan kata2 orang.

iklan