Thursday, May 31, 2012

Pahat dan Apak.

Anak aku sekarang meroyan tengok helmet. Pantang tengok helmet dia, suruh orang pakaikan. Dah pandai melalak2 kalau orang tak bagi.
Ini semua apak dia punya pasal sebab sibuk sangat pakaikan Pahat helmet.

Sekarang kalau bagi makan, aku bagi je 1 pinggan kar dia suruh makan sendiri. Mohd Rafi bising kalau sepah2, akak pedulik apa uollsss. Kalau sepah bersihkan je lah. Lagipon tu kan salah satu cara dia nak develop mind dia.

Kannnnn??
Nak capai camera. Ingat ni camera emak kau? Ingat emak kau mampu nak beli camera?? **matila kan camera pinjaman.

Ni melalak sebab aku terHANTUK kan kepala dia kat lantai. Akak nak suruh dia baring sekali je terhantuk kan.. Howww??? Keji kan emak begini??

Hobi terkini punggah bakul. Keluarkan barang2 dalam bakul lepas tu masukkan balik. Lepas tu punggah balik. Lepas tu masukkan balik. Lepas tu punggah balik..

Sampailah apak dia balik dari keje bising kat emak dia rumah bersepah. Koser tau. Akhirnya segala mainan, Apak dia simpan dalam stor. Tinggal sikit2 je dalam bakul. Elehhh..biar je lah sepah2 kannn??? Tu kan cara dia nak develop mind dia.



Tikar tu kan akak baru beli kat tesco. Pahat suka gila tikar tu. Dia suka tengok gambar2 kat situ ada Lion, Bear, Giraffe, monkey.. Boleh ajar budak2 sekali. Bantal tu memang dia usung kemana2 sahaja.

Kalau takde bantal tu tak boleh tido hokeh. Akak yang pengsan nanti nak tidokan dia.



Malas aku nak betulkan gambar terbalik nih.
Tu aktiviti bila nak tido. Gentel bantal sambil hisap jari. Ada aku kesah kalau hisap jari gigi jongang??

Biasalah uollss, orang kan suka cakap. 'Eh, hisap jari nanti gigi jongang'

Koser akak nak kisah, biar je lah asalkan tak membahayakan kesihatan dia. Gigi jongang kang pakai braces. Jual emas kau ni ha kalau nak pakai braces..**matila kedekut duet emak.

Ala...cara uolls besarkan anak adalah cara uolls sendiri. Asalkan tak bertetangan dengan agama, suka hati uollss la kannn??

Sekian setelah sekian lama tak update gambar pahat.


5 comments:

cik keboom said...

uols isap jari mana ada jongang..sbb iols pun isap jari giteww...sampai laa darjah 3...hahaha giler ar iols dulu kala...ada jongang ada2..xderpun uols....hahahaha

monstorious wife said...

kannn? tu semua mitos sahajork!

Anonymous said...

bagi la die main laptop ko. boleh develop mind die.

Anonymous said...

bagi dia main diablo 3, trus jadi evil genius.

monstorious wife said...

laptop aku jahanam.

iklan