Thursday, May 31, 2012

Choices you have!

Akak punya plan nak sambung belajar macam feeling2 tinggal angan2 jah.

Takpe uollss... nanti akak kumpul duit jual kueh boleh berjalan2 ke Birm. Best ke tempat kau cik Sha???

Bos Mohd Rafi kannn kata kalau Mohd Rafi tak jadi pi ikut akak sambung study dia nak pecah share partner kedai dengan Mohd Rafi.

Kalau Mohd Rafi jadi pegi, dia nak jual kedai tu.

Gituuuuu akak cakap, sampai begitu sekali effect ketiadaan Mohd Rafi kennnnnn?? Best sangat kah laki akak tuh?

Tapi akak bersyukur la jugak sebab Boss Mohd Rafi tu memang baik, dan boleh layan angin laki aku tuh. Laki akak tuh uollsss, kalau dia tengah buat kerja jangan kacau kalau taknak kena hamun. Dah tu, kalau guna spanar lepas guna jangan letak sepah2. Letak tempat sepatutnya balik.

Kalau akak guna barang akak suka letak tempat yang senang akak ambik. Koser haku nak bersusun2 lepas tu menyusahkan aku bila nak carik... **cakap jelah kau pemalassss kan pondan!!

Eh, pastu kannn akak dah feeling2 nih, kalau nak buat visa kan kena ada 20k. Akak dah dapat penderma dah. Matilah sponsor... Sponsor sebulan jah for the sake of visa. Pastu jangan buat harta, sila pulang balek!

Keter akak pon dah tau nak di let go kat sapa. Mohd Rafi suruh letak kat rumah parents dia. Oh. Tidakkk!! jahanam okeh nanti sebab kat rumah dia tu ramai pengguna2 kereta suka2. Keter wira Mohd Rafi tu pon dah jahanam.

Rumah aku lagi lah tidak! Kang hilang empat2 tayar orang niagakan.

Akak kan suka feeling2. Padahal nan hado pon pegi nya. Verangan sahajork.

Lain kali sila update dengan iklan sponsorship. Bila dah tutop tarikh baru la kau nak hegeh2 begini lah jadinya.

Mara kata application akak kena masuk meeting. Pastu kalau ada lagi kuota baru lah dia bagi. Kalau nan hado, GOODBYE! See you next year.

Itupon kalau next year ada kuota untuk Postgrad. Sebab PRU kan dijangka bulan 12. Jadi akak rasa next year takkan ada keluar sponsorship untuk pegi oversea bergantung pada keputusan PRU tersebut.

Eh, lagi satu pilihan adalah, apply korea uni sebab korea gov banyak kuarkan scholarship jugak. Tapi malas lah nak belajar bahasa, eventhough kat uni tu nanti guna english, thesis in engllish, habes tu nak survive kat persekitaran tuh takkan nak guna english yang diorang tu sebut pon tak reti kennnn??

CD OWNER, nanti kita kaya kita buat trip pi jepun nak? at least bahasa jepun emak tau sikit2 hasil tengok gundam. Oh, remember masa kita tengok addicted dengan GUNDAM kat Surrey?? I miss those moment. Oh lagi satu, still remember cerekarama Rindu Semakin Jauh yang setiap ayat kita ingat? Setiap watak pon ingat? Siap berconference kat Yahoo discuss pasal watak2 tak perlu tuh???

Matila kannnn?? Mader kau ingat lagi tak??? Sah2 kau pon join conference dengan CW kannnn???

Ingat tak pegi town ramai2, jalan2 ke thai shop atas bukit tuh, naik train pegi London.

SFC kat edgeware road tu wujud lagi tak?? Aku nak makan chicken wing dia yang aku beli 15 kotak tuh.. ***matila tetiba gila dengan memory..

Hah, bye...***tetiba bye takde ending.

Ketahuilah korang, memory masa kat Surrey adelah sangat BEST!! If i can turn back time, aku nak pegi balik masa waktu ittewwww.

5 comments:

Anonymous said...

Gila...

Anonymous said...

Kau adalah sangat berangan hari ne apsal2 tiba2 teringat Surrey pulak? Kosserr!

monstorious wife said...

keji kan cik sha lahar mak?? NYah, mak kau call aku semalam okeh, nak order kek hari rabu ni katanya.

Anonymous said...

ilots aku pun selalu berangan.. aku ada simpan lg ok rindu semakin jauh tu.. aku lg.. simpan sume barang yg ada kat UK. even slip gaji keje waktu summer tu pun aku simpan.. uwaaa

monstorious wife said...

kau kan supplier rindu semakin jauh tu? Pastu semua orang tengok. merasa!

iklan