Wednesday, May 30, 2012

Cerai susu

Akak feeling2 nak cerai susu dengan Pahat, tapi tak sampai hati la pulak.

Skrg ni pon siang akak dah tak bagi susu badan, PAKSA dia minum susu botol walaupon dia sebenarnya TAK HINGIN pon nak minum.

Pahat lebih rela minum air masak berbotol2 dari minum susu botol.

Tapi kalau dengan BS, elok je dia minum susu botol tuh. Dengan akak jangan harap! EBM pon dia tak nak.

Nasib baik dia makan banyak, Doc kata ok je kalau tak berapa minum susu pon.

SV akak dah tanya2 akak tau, tapi akak tak tau nak bg jawapan cemana sebab Mara tak bagi surat lagik + aku call macam nak mati tetap nan hado orang angkat. **aiyooooo pitammm!

Balik pada citer Pahat.

Dia masih belum bercakap. Penat aku ajar cakap IBU, LION, MONKEY, ONE TWO THREE

NAN HADOOO!!

Yang dia ikut adelah apa yang kita tunjuk. Contoh kita tunjuk Lion, dia tunjuk Lion. ONE TWO THREE dia keluarkan jari dia.

Kalau cakap mandi je, terus dia pegi toilet. Lepas berak pon terus pegi toilet. Akak nak feeling2 toilet training pon tak boleh sebab dia tak reti cakap lagik.

Pandai menyanyi2. Lagu apa akak pon tak tau. Bahasa apa pon akak tak tau.

Banyak jugak arahan yang dia dah paham cuma tak reti bercakap lagik uollssss.

Akak takde lah berapa kisah sangat cuma akak tension nanti NURSE suruh pegi jumpa DOCTOR, pastu akak kena datang hari lain pulak kaedahnya.

Nanti akak upload gambar Pahat. Guna camera pinjam sementara orangnya masih ada di malaysia. Akak tak mampu nak beli camera uolllsss..

2 comments:

ainmamasyahmi said...

Syahmi pn x pnd ckp gak kak..
dgr ujung2 je..
tp mama tu bolehla..
nurse x ckp ape pun..
baru balik check up 21 bulan td..
sy pn egt nak buat potty training..
tp mak sy pn ckp kene tgu pnd ckp nnt bleh la buat..
feeling ckp 2 taun x pki pampers da..jimat duit..hehehe..

monstorious wife said...

tu la... anak akak iols setahun setengah dah pandai cakap 2 tahun dah tak pakai pampers.

iklan